Balıkesir'de Bayıryüzügüney Mahallesi için karantina kararı

Balıkesir'de Bayıryüzügüney Mahallesi için karantina kararı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Bayıryüzügüney Mahallesi koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı. Dün de Kars, Adıyaman ve Kütahya'da köy, belde ve evler karantina altına alınmıştı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kırsal Bayıryüzügüney Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Açıklamada, çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugün saat 18.00'den itibaren geçerli olacağı belirtildi.

ADIYAMAN'DA KARANTİNA KARARLARI

Adıyaman'da da dün koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 118 evde karantina uygulanması başlatılmıştı.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde de koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında karantina altına alınmıştı.

KARS'TA DA BİR KÖY KARANTİNAYA GİRDİ

Simav Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ifadeleri kullanıldı: "Bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatılmıştır. 

Karantina süresi içinde acil durumlar dışında beldeye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Beldedeki kahvehane, bakkal, tekstil atölyesi, okul, cami ve özel sektör işletmelerinin de 14 gün süreyle kapalı olmasına karar verilmiştir."

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Çolaklı köyünde de yine dün karantina uygulaması başlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN