Başından vurulan Mutlu'nun bugün konseri vardı

Başından vurulan Mutlu'nun bugün konseri vardı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, ulusal televizyon kanalındaki ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya, evinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Saldıya ilişkin bir kişi gözaltına alındı.

Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla başından vurulan Mutlu, Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ergani ilçesinde, ulusal televizyon kanalındaki ses yarışmasına katılan Mutlu Kaya, evinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

15-05/18/sibil-canrrrrr

Ergani'de bir okulun kantininde çalışan Mutlu Kaya, jüri üyelerinden Sibel Can tarafından yarışma için İstanbul'a getirilmişti.

Babası ölümle tehdit etmişti

Yarışmaya katıldığı dönemde babasından ölüm tehditi alan Kaya, Posta'nın haberine göre yarışma ekibine "Yarışmaya katılırsan seni öldürürüz dediler, korkuyorum." demiş, Sibel Can ise "Mutlu benim Sindirellam, prensesim. Ben onun sonuna kadar arkasındayım. O eğitim alacak, okuyacak, hayatı da sesi kadar güzel olacak." demişti.

Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya , fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar.

Kaymakam'dan ilk açıklama

Hastanedeki tedavisi devame den genç kızın yakınları soruları yanıtsız bırakırken, Diyarbakır Kaymakamı Eşref Yonsuz, "Saldırı detaylı şekilde araştırılıyor." dedi.

Genç kızın bugün Hilar Mağaraları'nın bulunduğu bölgede konser vermesi bekleniyordu.

Bir kişi gözaltında

Ergani'de bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fatih Mahallesi'ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu'ya yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, saldırı olayıyla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheli, ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaya'nın tedavisi sürüyor

Bu arada, başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor.

Acılı baba konuştu

Baba Mehmet Kaya, hastane önünde yaptığı açıklamada, olayın dün gece 03.30 sıralarında gerçekleştiğini anlattı.

Kendisinin olay esnasında evde olmadığını ifade eden baba Kaya, şunları söyledi:

"Mutlu akşam ablasına misafirliğe gitmişti. Tekrar yarışmaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Olayın yaşandığı saate kadar evde prova yapıyormuş. 3-4 kişi evin önüne gelmiş. Kapıyı çalmış. Mutlu, komşu zannederek, kapıyı açıyor. Kapıyı açınca başına ateş ediyorlar." 

"Ben çocuğumu kolay kolay bu seviyeye getirmedim. Devletten olsun, milletten olsun yardım bekliyorum" diyen baba Kaya, şöyle konuştu:

"Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum.  Özellikle Sibel Can'dan yardım bekliyorum. Sibel, Mutlu'nun annesi gibidir. Olayı gerçekleştirenleri tanımıyoruz, bilmiyoruz. Şüphelendiğimiz kimse yok. Kim ise Allah belasını versin. Devlet onu yakalar, hapse atar cezasını çeker. Önemli olan Mutlu'nun sağlığına kavuşması. Kızımın sağlığı benim için bütün dünya malına bedel."

DİYARBAKIR/AA



İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN