Batman 'Teröre Lanet Kardeşliğe Davet' için yürüdü

Batman 'Teröre Lanet Kardeşliğe Davet' için yürüdü

Batman'da, PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütlerine karşı organize edilen "Teröre Lanet Kardeşliğe Davet" yürüyüşü vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Batman'da, bazı siyasi partiler ile Peygamber Sevdalıları Platformu, Düşünce ve İnanç Platformu, Müstakil İşadamları Derneği, Memur Sendikaları Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarınca son günlerde yaşanan terör saldırılarına tepki amacıyla düzenlenen "Teröre Lanet Kardeşliğe Davet" yürüyüşü için Esentepe Kavşağında binlerce vatandaş bir araya geldi.

Türk bayraklarıyla "Teröre lanet, kardeşliğe davet", "Kahrolsun PKK, DAEŞ, FETÖ", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz, bu zulüm niye?" sloganları atan vatandaşlar, Atatürk Parkı'na, buradan da Batman Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Adalet Caddesi’ne yürüdü.

16-08/22/1-1471898172

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Batman Şube Başkanı Şefik Sevim, son günlerde artan terör saldırılarını lanetledi.

Sevim, "PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün hedef ve bahaneleri farklı olsa da katletmeyi mazur gösterecek ikna edici bir gerekçe kolaylıkla bulunabilmektedir. Ya PKK gibi sözde ırk adına, ya DAEŞ gibi sözde din adına, ya FETÖ gibi mehdiyet fikri veya grupsal çıkar adına motive edici gerekçeler bulanlar, tüm bu gerekçelerin esasında insan denen şerefli varlığı ortadan kaldırmak gibi korkunç bir eylemi meşru kılamayacağını görememektedir." dedi.

"PKK'YI LANETLİYORUZ

Yürüyüşe 2 çocuğuyla katılan Hacer Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'yı lanetlediğini belirterek, "Hepimiz kardeşiz, bu düşmanlık niye? Kimsenin bu çocukları öldürmeye hakkı yok. PKK'yı lanetliyoruz, lanetliyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Hüseyin Cekan ise terörün her türlüsüne tepki amacıyla yarın da meydanlara inmeye hazır olduklarını söyledi.

Yürüyüşe ailesiyle katıldıklarını kaydeden Cekan, şöyle konuştu:

"Daha önce darbelere karşı ayaktaydık, bugün de bütün terör örgütlerine karşı yekvücut olup terörü lanetliyoruz. Terörün rengi, dili, dini ne olursa olsun lanetliyoruz. Siirt'te, Diyarbakır'da, Gaziantep'teki insanları, Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Yahudi demeden katlettiler. Aldığı yeni ayakkabısını giyemeyen çocuğu katlettiler. Biz bunları lanetlemek için buradayız, yarın gerekirse yeniden meydanlarda olacağız. Her türlü terörü lanetliyoruz."

"TERÖR BU MEMLEKETTE ZEMİN BULAMAYACAK"

AK Parti Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı da "PKK, DAEŞ, FETÖ olsun, hiçbir terör örgütü bu memlekette inşallah zemin bulamayacak. Hiçbir şekilde tehdit ve korku, inançlı insanları bu meydanlardan alıkoyamayacak." dedi.

"ARTIK YETER DEMEK İÇİN MEYDANLARDAYIZ"

Oğuzhan Kızılkan da terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayarak, "Kürt gençleri olarak buna 'Artık yeter' demek için meydanlara döküldük. Terörün dini, dili, ırkı, mezhebi yoktur. Türk-Kürt kardeştir, aramızı bozmaya çalışmayın, başaramayacaksınız." diye konuştu.

BATMAN/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN