Bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanacak, celp dönemi belli oldu mu?

Bedelli askerlik sonuçları ne zaman açıklanacak, celp dönemi belli oldu mu?

Bedelli askerlik kura sonuçları için gözler Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'ne çevrildi. Binlerce vatandaşın başvuruda bulunduğu bedelli askerlik celp dönemi, ocak ayında e-Devlet'ten ilan edilecek. Bedelli askerlik ücreti, 37 bin 70 lira olarak belirlendi. İşte detaylar...

Bedelli askerlik ne kadar, merak konusu oldu. Vatani görevini, kendilerine tanınan bedelli askerlik hakkından faydalanarak yapmak isteyen vatandaşlar, 31 Aralık 2020'ye kadar başvurularını tamamladı. Askerlik celp ve sevk dönemi ile eğitim alacağı birliği merakla bekleyen asker adayları, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (MSB ASAL) duyurularını yakından takip ediyor.

BEDELLİ ASKERLİK KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

Son başvuruları 31 Aralık 2020 tarihinde alınan bedelli askerlik kura sonuçları henüz açıklanmadı. Başvuru bilgilendirmesinde "Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eğitimi yapacakları birlikleri 2021 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır" denildi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR 2021?

2021 yılı için bedelli askerlik ücreti henüz belli olmadı.

31 Aralık 2020 tarihine kadar olan bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 TL olarak belirlenmişti. Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile Defterdarlık ve Defterdarlıklara bağlı mal müdürlüklerine yapıldı.

2021 yılı 1 Ocak-30 Haziran dönemine ait bedelli askerlik bedeli belirli oluncaya kadar, e-Devlet'te Askerlik Hizmet Tercihi hizmeti geçici olarak kapatıldı. Bedelin belirlenmesini müteakip hizmet tekrar kullanıma açılacak.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuruları e-Devlet aracılığıyla alınıyor. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

* Karşınıza çıkacak olan ilk ekranda askerlik başvurusu yapacağınızı onaylamalısınız. Tüm askerlik başvuruları bu ekran üzerinden yapılmaktadır.

* Sonraki aşamada askerlik erteleme yani tecil işleminizi bedelli başvurusu yapabilmek için iptal etmelisiniz. Bu ekran üzerinden iptal sebebini seçip, bedelli askerlik yapma isteği olarak işaretlenmelidir. Ardından eğer bedelli çıkmazsa yatırdığınız parayı geri alacağınız askerlik şubesini seçin ve kaydedin

* 'Kaydet'e tıkladıktan sonra ödeme detayları karşınıza çıkacaktır. Bu ödemeyi gerçekleştirdikten sonra bu ekrana dönerek geriye kalan maddeleri doldurmanız gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN