Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn aynı hizada sıralanacak ve Dünya'dan çıplak gözle görülebilecek.
Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn aynı hizada sıralanacak ve Dünya'dan çıplak gözle görülebilecek.
EarthSky.org'da yer alan habere göre en son 10 yıl önce gerçekleşen bu sıralanma 20 Ocak ile 20 Şubat tarihleri arasında her gün güneş doğmadan önce gözlenebilecek.
Avustralya'nın Swinburne Üniversitesi'nden gökbilimci Dr. Alan Duffy, farklı yıllık döngülere sahip gezegenlerin sıralanmasını "görülmeye değer bir olay" olarak niteledi.
24 Ocak gecesi Merkür, doğu ufkunda Dünya'ya en yakın konumunda olacak.
Aynı gece Jüpiter ise batıda yer alacak. Aynı gece Jüpiter ise batıda yer alacak.
Benzer bir olay son kez 15 Aralık 2004 ile 15 Ocak 2005 tarihleri arasında yaşanmıştı.
Bir sonraki sıralanma ise daha yakın. 13 ile 19 Ağustos tarihleri arasında gezegenler tekrar sıralanacak. Fakat bu sefer Merkür ve Venüs kuzey yarımküreden rahatlıkla görülemeyecek.