Beyaz Saray'dan 'yemin töreni' açıklaması: Trump kendisi yemin edecek

Beyaz Saray'dan 'yemin töreni' açıklaması: Trump kendisi yemin edecek

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, "Trump, Biden'ın yemin törenine katılacak mı?" sorusunu cevapladı: Ben Trump'ın kendi yemin törenine katılacağını düşünüyorum. Kendi yemin edeceği için orada olmak zorunda.

ABD'deki gergin seçim sonrası tansiyon artmaya devam ediyor. Trump tarafından yapılan yeni açıklamalarda da seçim sonuçları kabul edilmedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Başkan Donald Trump'ın ocak ayında Joe Biden'ın başkanlık yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soruya karşılık, "Ben Trump'ın kendi yemin törenine katılacağını düşünüyorum." dedi.  

TRUMP SONUCU KABUL ETMİYOR

ABD'de 3 Kasım Salı günü yapılan başkanlık seçimlerinin ardından resmi sonuçlara göre Joe Biden'ın seçimleri kazandığının açıklanmasının ardından Trump yönetiminin sonuçlara itirazı sürüyor. 

McEnany, Fox Business kanalında katıldığı bir programda, 20 Ocak'ta Biden için planlanan başkanlık yemin törenine Trump'ın katılıp katılmayacağının sorulması üzerine, "Ben Trump'ın kendi yemin törenine katılacağını düşünüyorum. Kendi yemin edeceği için orada olmak zorunda." yanıtını verdi. 

"TRUMP'IN İKİNCİ DÖNEMİNE GEÇİŞ OLACAK"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Biden'ın ekibi ile yumuşak bir geçiş sürecinin olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Trump yönetiminin ikinci dönemine yumuşak bir geçiş olacak." yanıtını vermişti. 

ABD ORDUSU: BİZ BİR BİREYE BAĞLI DEĞİLİZ

Öte yandan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ordunun bir bireye bağlı olmadığın söyleyip "Biz Anayasa'ya bağlıyız" dedi.

Mark Milley, başkent Washington'da Ulusal Ordu Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 'anayasaya bağlılık' mesajı verdi. Milley, "Biz bir krala, kraliçeye, tirana veya diktatöre bağlılık yemini etmedik” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN