Biden, seçime son noktayı koydu: Bir araya gelmeliyiz

Biden, seçime son noktayı koydu: Bir araya gelmeliyiz

Joe Biden, ABD'de 3 Kasım’da yapılan ve Demokratların zaferiyle sonuçlanan seçimin artık sona erdiğini belirterek, “Bir araya gelmeliyiz” çağrısında bulundu.

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden, 3 Kasım tarihinde yapılan ve Demokratların zaferiyle sonuçlanan seçimlerin artık sona erdiğini ifade ederek, ülkedeki gerilimin durması için birlik çağrısı yaptı.   

Sosyal medya hesabı üzerinden seçime ilişkin paylaşım yapan Biden, “Seçim bitti. Taraftarlığı ve birbirini şeytanlaştırmak için tasarlanmış söylemleri bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Bir araya gelmeliyiz” dedi. 

trump2.jpg

TRUMP: GEREKENİ YAPIN 

ABD Genel Hizmetler Dairesi, Başkan Donald Trump yönetiminin resmi geçis sürecini başlatmaya hazır olduğuna ilişkin seçilmiş başkan Joe Biden'a bildirimde bulundu. 

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yenilgiyi kabul etmese de ülkenin çıkarları için Emily ve ekibine protokollerle ilgili yapılması gerekenleri yapmaları yönünde tavsiyede bulunduğunu duyurdu. 

KABİNESİ ŞEKİLLENİYOR 

Yeni başkan Biden’ın olası kabinesi de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Eski başkan Barack Obama'nın ekibinden önemli isimlerin listede olması dikkat çekti. Biden’ın açıkladığı isimlerden ilki, beklendiği üzere Linda Thomas-Greenfield oldu. Biden, 2013-2017 yılları arasında Obama yönetiminde Afrika’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Thomas-Greenfield’ı, ABD’nin yeni Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görevlendirmeyi planlıyor. 

biden-harry.jpg

BIDEN ABD’NİN 46. BAŞKANI OLDU  

Biden, ülkedeki tarihi seçimlerde 306 delegeyi hanesine yazdırırken, Trump ise 232 delegeye ulaşabilmişti. ABD’de 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan aday, başkanlık koltuğuna oturuyor. Bu arada Biden, ABD’nin 46. Başkanı olarak, iki dönem Obama’nın yardımcısı olarak bulunduğu Beyaz Saray’a geri dönmek için gün sayıyor.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN