Biden'ın kabinesi ilklerden oluşacak

Biden'ın kabinesi ilklerden oluşacak

ABD’de gerçekleşen 3 Kasım Başkanlık seçimlerinin galibi Demokrat Partili Joe Biden, kabinesini şekillendirmeye başladı.

Beyaz Saray’a dönmek için gün sayan Joe Biden, Alejandro Mayorkas’ı İçgüvenlik Bakanı olarak atarsa, bu görevdeki ilk göçmen ve Latin kökenli isim olacak. Avril Haines ise ilk kadın Ulusal İstihbarat Direktörü olacak.  

ABD Başkanı Donald Trump’ın, selefi Barack Obama'nın politikalarını ortadan kaldırmaya yönelik hamleleri sonrası, 3 Kasım seçimlerinde kazanan Biden'ın 8 yıllık Başkan Yardımcılığı dönemindeki kilit isimlerle olası kabinesini oluşturacağı ortaya çıktı.  

The New York Times’ın haberine göre Biden, Obama'nın İçgüvenlik Bakan Yardımcısı Alejandro Mayorkas'ı İçgüvenlik Bakanı, Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Avril Haines'i de Ulusal İstihbarat Direktörü olarak aday gösterecek. Obama'nın ikinci dönemindeki Dışişleri Bakanı John Kerry'yi iklim değişikliğiyle mücadelenin başına getirecek.  

Bu atamalar sonrası ABD'de ilk kez Latin, yani göçmen kökenli bir İçgüvenlik Bakanı ve ilk kez kadın Ulusal İstihbarat Direktörü olacak.  

 MAYOSKAS AVUKAT  

1959'da Küba'nın başkenti Havana'da Romanya göçmeni Yahudi bir ailede doğan ve devrimin ardından 1960'ların sonunda siyasi mülteci olarak ABD'ye gelen Alejandro 'Ali' Mayorkas’ın, mesleği avukatlık.  

CLINTON DETAYI  

Bill Clinton'ın başkanlığı döneminde Kaliforniya'da kilit bir savcılık görevine, Obama tarafından ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Kurumu Direktörü ve İçgüvenlik Bakan Yardımcısı atanan Mayorkas, Obama'nın Küba ile yakınlaşma anlaşmaları çerçevesinde 2015'te Havana'ya giderek iki ülke arasındaki ilk içgüvenlik anlaşmasını kotardı. Mayorkas İsrail'le de enformasyon paylaşma ve sibergüvenlik anlaşmalarına vardı. 

İLKERİN KADINI HAINES  

Mayorkas gibi meslekten avukat olan 1969 doğumlu Avril Danica Haines, Obama tarafından 2013'te ilk kadın CIA Direktör Yardımcısı ve ardından Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı yapılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN