Bilal Göregen kimdir, kaç yaşında, nereli? 'Cat vibing' videosu dünyada viral oldu

Bilal Göregen kimdir, kaç yaşında, nereli? 'Cat vibing' videosu dünyada viral oldu

Video paylaşım sitesi Youtube, görme engelli Bilal Göregen'in darbuka çaldığı 'cat vibing' videosunu resmi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bilal Göregen'in video kısa sürede on binlerce kez paylaşıldı. İşte biyografisi...

Acun Ilıcalı'nın yapımcısı olduğu 'Yetenek Sizsiniz' yarışma programında ünlenen görme engelli Bilal Göregen'in 'cat vibing' akımına neden olan, darbuka çalıp şarkı söylediği video, Youtube'un kurumsal Instagram ve Twitter hesaplarından paylaşıldı. Bilal Göregen'in hayat hikayesi kısa sürede ilgi odağı oldu.

BİLAL GÖREGEN 'CAT VIBING' VİDEOSU

Doğuştan görme engelli Bilal Göregen, 2018 yılında Youtube'a yüklediği videosunda darbuka çalarak Otomania'nın levan Polkka şarkısını söylüyordu. Göregen'in videosu, 2020 yılında sosyal medyada viral oldu. Bunun nedeni Göregen'in videosunun üzerine eklenen bir kedi GIF'iydi.

Kedi GIF'ine sahip video, Reddit ve 9gag gibi yurt dışındaki popüler platformlara da sıçradı. Birçok insan, söz konusu videoyu paylaşmaya başladı. Bu akım daha sonra 'cat vibing' adını aldı. Büyük bir trend yakalayan sosyal medyanın ünlü ismine Youtube da kayıtsız kalamadı.

YOUTUBE, BİLAL GÖREGEN'İN VİDEOSUNU PAYLAŞTI

ABD merkezli video paylaşım sitesi Youtube, Bilal Göregen'in kedi GIF'ine sahip videosunu 26 milyonu aşkın takipçisi bulunan resmi Instagram hesabından paylaştı. Profili üzerinden Bilal Göregen'in kanalına link de verildi. Göregen'in Youtube resmi Instagram hesabındaki video, 300 binden fazla beğeni aldı.

Youtube'un Instagram'daki hesabından paylaşılan ilk Türk olma unvanını da kazanan Bilal Göregen, daha sonra Youtube'un Twitter hesabında da kendisine yer buldu.

BİLAL GÖREGEN'İN EN ÇOK ARANDIĞI 10 ÜLKE

Google arama motorunda Bilal Göregen'in en çok arandığı ülkeler içinde, Türkiye'nin ardından Kanada ikinci sırada yer alıyor. Daha sonra benzer kültüre sahip Pakistan ve Bangladeş gibi Asya ülkeleri geliyor. Liste Avrupa'dan Hollanda ve İtalya ile devam ediyor. Yedinci sırada Malezya'nın ardından Hindistan, Fransa ve Endonezya geliyor.

2020-12-03-175930.jpg

BİLAL GÖREGEN'İN HAYATI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dünyaya geldi. Bilal Göregen, baba tarafından ise aslen ise Bitlislidir. 7 kardeş olan Bilal Göregen, ailenin 3. ve tek engelli çocuğudur.

İlkokulu Hatay Dörtyol'da, liseyi Kahramanmaraş'ta okudu. Ardından İstanbul Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümünü kazandı.

Hem şarkı söylemeyi, hem de söylerken ağzı ile çeşitli enstrümanların seslerini çıkartarak tam bir ekipmiş gibi tek başına şarkılarını seslendirebilmektedir.

Genellikle darbuka ile müziklerini yapmakta, fakat bağlama da çalabilmektedir. İkisi de yoksa masa ya da dizleri ile müziğini icra etmektedir.

GÖZLERİNİ TEDAVİ ETTİRMEK İÇİN YARIŞMAYA KATILDI

2009 yılında 'Yetenek Sizsiniz' yarışması öncesinde katıldığı bir programda 'Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince' adlı parçayı seslendirdi. Yetenek Sizsiniz yarışmasında ise finale kadar yükseldi ama finalde kaybederek ikinci oldu.

Gözlerinde damar bulunmadığını belirten Bilal Göregen, para ödülünü kazanması durumunda tedavi olmak istediğini dile getirdi. Göz tedavisinde Japonya'nın çok iyi derecede olduğunu ve kazansaydı bugün görebileceğini ifade etti.

İkinci olduğunda ise hayallerinin yıkıldığını, ama yine de hayatı boyunca her zaman engelli olmanın başarıya engel olmayacağını düşündüğünü belirtti.

bilal-goregen-kimdir-bilal-goregen-portekez-maci-13776442-345-o.jpg

VİDEOLARI VİRAL OLDU

Bugüne kadar videosunu paylaştığı, 'Bu Adam Benim Babam', 'Yeşil Başlı Gövel Örder', 'Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince', 'Emmoğlu, Yaralıyım' şarkıları sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Portekiz Süper Lig'de oynanan bir maç sonrası Bilal Göregen'in viral olan şarkılarından biri çalındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN