Türkvizyon birincisi şarkıcı Funda Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?

Türkvizyon birincisi şarkıcı Funda Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?

2014 Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda 'Hoppa' isimli şarkıyla birinci olan Funda Kılıç'ın hayat hikayesi İzmir'de başladı. Henüz 1 yaşına girmeden ailesinin Belçika'ya taşınması dolayısıyla burada büyüdü. İşte biyografisi...

Türk asıllı Belçikalı şarkıcı Funda Kılıç, 2016'da Doğukan Manço ile yaptığı 'Yüzleşme' adlı düet şarkıyla müzikseverlerin beğenisini topladı. Ünlü müzisyen İskender Paydaş'ın da desteğini alan Funda Kılıç, birçok albüme imza attı. 2014 Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda da Türkiye'ye birincilik kazandırmasının ardından dijital müzik platformlarında ilgi gördü.

FUNDA KILIÇ'IN HAYATI

17 Ağustos 1988 tarihinde İzmir'de Ankaralı bir ailenin kızı olarak doğdu. Altı aylıkken ailesinin Belçika'ya yerleşmesiyle birlikte, yetişkinliğine kadar olan eğitimini bu ülkenin Anvers tamamladı.

Brüksel'de düzenlenen bir Parti'de, danslarıyla dikkat çeken Funda, DJ Şahin tarafından keşfedilmiştir. Şahin, günümüzde hala onun danışmanıdır.

Sesinin güzelliği, henüz 19 yaşındayken Grup Reyting projesine katılıp, profesyonel olarak müzik dünyasına adım atmasını sağlamıştır.

Grup Reyting'in çıkış şarkısı olan 'Birini Bıraktım'in klibi, internet ortamında milyonlarca kez izlenince, grubuyla birlikte kendisini bir anda Türkiye'de bulan Funda, Beyaz Show dahil birçok önemli TV ve radyo programına konuk olmuştur.

İyi derecede Türkçe, İngilizce ve Felemenkçe konuşabilmekte, ayrıca kendisini rahatlıkla Fransızca ve Almanca ifade edebilmektedir.

Funda'nın ilk single çalışması olan 'Stand Up' isimli şarkısı Belçika'nın başarılı plak şirketi BIP Records etiketiyle 2011 sonunda piyasaya sürüldü. Şarkı birçok radyo listelerinde birinci sıraya kadar yükseldi.

2011 sonu, Funda İstanbul'da GNL Records ile sözleşme imzalayıp, Türkçe albüm için anlaştı. Albümün aranjörlüğünü ise İskender Paydaş yaptı. Ekim 2012'de albüm ilk single şarkısı 'Boşver' ile piyasaya sürüldü. Bu çalışmanın sürprizi ise İskender Paydaş ile yapılan düettir. Şarkının klibi Amsterdam'da Hollanda'lı yönetmen Svenno Koemans (Pixel Heaven) tarafından çekildi. Albümün ikinci klibi ise 'Moda' şarkısına Filmline şirketi tarafından çekildi.

Rusya'nın Kazan şehrinde düzenlenen 2014 Türkvizyon Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi Hoppa isimli şarkı ile temsil eden Funda yarı final etabında 199 puan alarak ikinci olmuş ve finale kalmıştır.

1988 doğumlu olan Funda Kılıç, 2020 yılı itibariyle 32 yaşındadır.

FUNDA KILIÇ ALBÜMLERİ

Stand Up (2011)
City Girls (2012)
Moda (Albüm) (2012)
Kiss Me (2013)
All Me (2014)
Hoppa (feat. Sinan Akçıl) (2014)
SMS (2015)
Yüzleşme (feat. Doğukan Manço) (2016)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN