Hasan Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Kamyon şoförlüğünden şarkıcılığa...

Hasan Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Kamyon şoförlüğünden şarkıcılığa...

Kamyon şoförlüğü yaparken sesinin beğenilmesi üzerine şarkıcılığa adım atan Hasan Yılmaz, 2005 yılında MÜYAP tarafından Altın Plak ödülüne layık görüldü. Kanal 7 ve Flash TV müzik eğlence programları hazırladı ve sundu. İşte, Hasan Yılmaz biyografisi...

Birçok müzik ve sohbet programına katılarak adından söz ettiren Hasan Yılmaz, 1998 yılından beri şarkılarıyla beğeni topluyor. Bir dönemin popüler yarışması Buzda Dans'a katılarak 4. olan ünlü şarkıcı, televizyon ekranlarında kendi programlarını da hazırlayıp sundu.

HASAN YILMAZ'IN HAYATI

1967 yılında Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dünyaya geldi. Ankara yöresi şarkılarıyla bilinmektedir.

İş insanı Bekir Başar'ı manevi babası olarak gördüğünü dile getirdi. 17 yaşına kadar Kastamonu'da ikamet eden Hasan Yılmaz, işsizlik nedeniyle 1984 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti.

Hasan Yılmaz'ın sanat hayatı, kamyon şoförlüğünü bıraktıktan sonra Tarabya'da çalışan arkadaşını dinlemeye gittiği bir mekanda misafir sanatçı olarak sahne almasıyla başladı. Mekanda bulunan müzik yapımcısı Hasan Yılmaz'ın sesini beğenerek, kartını bırakıp görüşmek istedi. Kısa bir süre sonra yapımcıyı ziyaret eden Yılmaz, 1998 yılında ilk albümü 'Acımasız Yıllar'ı çıkardı.

hasan-yilmaz-sarki-sozleri.jpg

'ALTIN PLAK' ÖDÜLÜ KAZANDI

2005 yılında 'Salla' isimli parçası ile en çok satanlar listesinde yer alan şarkıcı, MÜYAP (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği) tarafından Altın Plak ödülünü almaya hak kazandı. Bu parçası ile birçok televizyon programında boy gösterdi.

Kanal 7 televizyon kanalında 'Göster Kendini' adlı programı sundu. Hasan Yılmaz, 2007 katıldığı 'Buzda Dans' isimli yarışmada 12 yarışmacı içerisinde 4. oldu. 2009 yılında Flash TV'de 'Hasan Yılmaz'la Eller Havaya' isimli programını hazırladı ve sundu.

1967 doğumlu olan Hasan Yılmaz, 2021 yılı itibarıyla 54 yaşındadır. 1993 yılından beri evlidir ve 2 kız çocuk sahibidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN