Bilecik’te Kurban pazarlığı ‘tokalaşmatik’le yapılacak

Bilecik’te Kurban pazarlığı ‘tokalaşmatik’le yapılacak

Bilecik’te, kurban pazarına, pazarlık sırasında tokalaşmayı önlemek amacıyla tahtadan 2 ucu el şeklinde yapılan ‘tokalaşmatik’ kuruldu.

Bilecik Belediyesi, şehir merkezinde kurulan kurban satış alanında, pazarlık yaparken ek temasının engellenmesi ve koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla ilginç bir yönteme başvurdu. Bu kapsamda kurbanlık pazarına iki ucu el şeklinde tahtadan tokalaşmatik kuruldu.

tokalaşmatik

TOKALAŞMATİK NOKTASI KURULDU

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, kurban satış alanının, çeşmeler, tuvaletler, dinlenme noktaları ve otopark alanı gibi en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlandığını söyledi.

Belediye olarak salgın nedeniyle kurban satış alanında gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Şahin, “Arkadaşlarımız kurban satış alanını tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırladılar. Pazar alanındaki 80 noktada kurban satışı olabilecek. Temel ihtiyaçların yanı sıra salgın nedeniyle yapılması gereken bütün çalışmalarımızı da yerine getirdik. Salgın için uymamız gereken kuralları hatırlatma ve hemşehrilerimizi gülümsetme amacıyla tokalaşmatik noktası kurduk. Çünkü pazarlık yapılırken tokalaşma geleneğimiz var bizim. Şimdiden bütün esnaf ve vatandaşlarımıza hayırlı alışverişler diliyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN