BioNTech CEO'su Şahin'den aşı fiyatı açıklaması

BioNTech CEO'su Şahin'den aşı fiyatı açıklaması

BioNTech'in CEO'su Dr. Uğur Şahin, Pfizer ile birlikte üretilen koronavirüs aşısının AB ülkelerine yüksek fiyattan satıldığı iddialarını reddetti.

Alman BioNTech'in kurucusu ve yöneticisi Dr. Uğur Şahin, Alman basınında yer alan aşı fiyatına ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Bild gazetesine konuşan Uğur Şahin, sanayi ülkeleri için geçen temmuz ayında sipariş miktarına göre bir fiyat modeli hazırlandığını söyledi. Şahin, "Sipariş miktarına göre fiyatlar 15 euro ile 30 euro arasında değişiyordu" dedi. 22 Temmuz'da ABD ile yeni parametreler doğrultusunda bir anlaşma yapıldığını ve aşı için 19,50 dolarlık bir fiyat belirlendiğini ifade eden Şahin, "Bu fiyat modeli tüm sanayi ülkelerine teklif edildi" diye konuştu.

Alman yayın kuruluşları NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung; BioNTech/Pfizer'ın Avrupa Birliği'nden (AB) geçen haziran ayında bir doz aşı için 54,08 euro talep ettiğini ancak tarafların kasım ayında 15,50 euro üzerinde anlaştığını öne sürmüştü.

BioNTech/Pfizer'ın koronavirüs aşısı 21 Aralık'ta AB'de kullanım onayı almıştı. AB Komisyonu sonbaharda 300 milyon doz aşı sipariş etmiş, şubat ayında da ilave 300 milyon doz aşı için sipariş vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN