İsrail aşı araştırmasının sonuçlarını açıkladı... Ölümlerde ne kadar etkili?

İsrail aşı araştırmasının sonuçlarını açıkladı... Ölümlerde ne kadar etkili?

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın Pfizer ile BionTech'in ortaklaşa geliştirdiği aşının etkinliğine ilişkin yaptığı araştırma sonuçlarına göre, aşının iki dozu da yapılan kişilerde virüs nedeniyle yaşanan ölümleri yüzde 98.9 önlüyor.

İsrail Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Pfizer ile BionTech'in ortaklaşa geliştirdiği aşının etkinliğine ilişkin araştırma yaptı.

ÖLÜMLERİ YÜZDE 98.9 ÖNLÜYOR

Pfizer-BionTech aşısının iki dozunun da yapıldığı kişiler ile aşı olmayanların sağlık durumları paylaşıldı. Söz konusu aşının, iki dozu da yapılan kişilerde virüs nedeniyle yaşanan ölümleri yüzde 98.9 önlediği belirtildi.

HASTALIĞIN AĞIR SEYRETMESİNİ YÜZDE 99.2 ÖNLÜYOR

Aşının hastalığın ağır seyretmesini yüzde 99.2 oranında önlüyor.

HASTANEYE YATIŞLARI YÜZDE 98.9 DÜŞÜRÜYOR

Aşı, hastaneye yatışları da yüzde 98.9 düşürüyor.

"NOBEL ALIRLAR MI? YÜZDE 100"

Prof. Dr. Nebahat Bulut da İsrail'in açıkladığı verileri paylaşarak, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Şahin Nobel alır mı? Bence yüzde 100" dedi.

whatsapp-image-2021-02-21-at-12-09-29.jpeg

 

İsrail'de 11 Şubat'ta yayınlanan bir başka araştırmada, Pfizer-BionTech aşısının ikinci dozu yapılan 523 bin kişiden hiçbirinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmediği aktarılmıştı.

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, yaklaşık 9.3 milyon nüfusa sahip İsrail'de 4 milyon 250 bin 643 kişiye aşının ilk dozu, 2 milyon 881 bin 825 kişiye de ikinci dozu yapıldı.

Ülkede virüs nedeniyle bugüne kadar 5 bin 526 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı da 744 bini aştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN