İsrail'den normalleşme adımları

İsrail'den normalleşme adımları

Nüfusunun yarısını aşılayan İsrail kısıtlamaları gevşetmeye başladı. Mekanların yeniden açıldığı İsrail'de, maske ve sosyal mesafe kuralları uygulanmaya devam edecek.

Nüfusunun yarısını yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılayan İsrail'den normalleşme adımları geldi. Aşılama sayesinde Kovid-19 vaka sayılarının düştüğü İsrail'de, salgın nedeniyle getirilen bazı kısıtlamalar kaldırıldı.

MEKANLAR YENİDEN AÇILDI

İsrail'de 27 Aralık 2020'de başlayan ve bir aydan fazla süren karantina kapsamında kapatılan alışveriş merkezleri, kütüphaneler, müzeler ve spor salonları gibi mekanlar bu sabah itibarıyla yeniden açıldı.

MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALLARI DEVAM

Dünyada nüfusuna oranla en fazla Kovid-19 aşısı yapılan ülke olan İsrail'de, bu tür mekanlarda maske takma ve sosyal mesafeye uyma zorunluluğu devam ediyor.

AŞI PASAPORTU ZORUNLULUĞU

Otel, spor salonları ve sinagog gibi yerlere girişte ise Kovid-19 aşısının her iki dozu da yapılan kişilere verilen ve 'yeşil pasaport' olarak adlandırılan belgeye sahip olma zorunluluğu getirildi.

ÇOCUKLAR MUAF

Kovid-19'u atlatan veya 16 yaş altı olduğu için aşı olmasına gerek olmayan çocuklar bu zorunluluktan muaf tutuluyor.

ETKİNLİKLERE KAPALI ALANDA 300, AÇIK ALANDA 500 KATILIMCI SINIRI

Ülkede ayrıca konserler ve spor etkinlikleri, kapalı alanlarda 300, açık alanlarda da 500'den fazla katılımcı olmamak şartıyla düzenlenebilecek.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, yaklaşık 9.3 milyon nüfusa sahip İsrail'de 4 milyon 250 bin 643 kişiye aşının ilk dozu, 2 milyon 881 bin 825 kişiye de ikinci dozu yapıldı.

Ülkede, virüs nedeniyle bugüne kadar 5 bin 526 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı da 744 bini aştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN