Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski AK Parti milletvekilli aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından gerçekleştirilen protestolarda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi. Diğer 16 kişinin ise sorguları sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı kararıyla eski AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Melih Bulu'nun rektör atanmasının ardından başlayan protestolar sırasında '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi.

T24'ün haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince,  Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde 'Üniversitemizde kayyım rektör istemiyoruz' başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan öğrencilerden '2911 sayılı Kanun'a muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 40 kişiden 24'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen kişiler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Diğer 16 kişinin ise Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN