Melih Bulu'dan Boğaziçili öğrencileri kızdıran istifa cevabı

Melih Bulu'dan Boğaziçili öğrencileri kızdıran istifa cevabı

Tartışmaların odağındaki isim Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde eylem yapan öğrencilerin yanına gitti. Öğrencilerin "Net olarak yanıt istiyoruz, istifa edecek misiniz?" sorusuna “Bugün burada konuşanlara hiçbir şey olmaz; demokratik bir ortamdayız, çok mutluyum” cevabını verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan ve protestoların odağındaki isim Prof. Melih Bulu öğrencilerin sorularını yanıtladı.  

Öğrencilerin ısrarlı "İstifa edecek misiniz?" sorusuna Bulu, "Rektörlerin nasıl atanacağı belli" yanıtını verdi. 

Boğaziçi Kampüsü'nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve Boğaziçi Youtube hesabından canlı olarak verilen soru-cevapta Melih Bulu'ya birçok öğrenci rektör atanmasına neden karşı çıktığını anlattı. Birçok öğrenci de Bulu'ya "Net olarak yanıt istiyoruz, istifa edecek misiniz?" sorusunu yöneltti. 

"DEMOKRATİK BİR OTAMDAYIZ, ÇOK MUTLUYUM"

Bulu sorulara net yanıt vermezken şöyle konuştu:  

"Akademik yöneticilik anlamında bir sorunum olacağım. Liyakat çok önemli. Demokrasi konusunda sözlerinize tamamen katılıyorum; kanunların dışında davranma hakkımız yok. Rektörlerin nasıl atanacağı belli; Boğaziçi'ni ilk 100 üniversitenin arasına sokacağım. Dünyada rektörün seçimle olduğu örnekler çok az. Bugün burada konuşanlara hiçbir şey olmaz; demokratik bir ortamdayız, çok mutluyum." 

"CEVAP VERMEYECEKSENİZ ARKAMIZI DÖNELİM"

Bir öğrenci de yayında "Hocam aynı cevapları verecekseniz bir arkamızı dönelim. Kısır döngüye girdik. Cevap vermeyecekseniz sırtımızı dönelim çünkü bir yere gitmeyeceğiz" dedi. 

NE YAŞANDI? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre 5 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne daha önce AK Parti’den Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanması tepkilere neden oldu.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN