Kafalar karıştı, sokaklar bomboş kaldı

Kafalar karıştı, sokaklar bomboş kaldı

İçişleri'nin genelgesiyle 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ancak bu akşam 20'de başlayacak yasaklar vatandaşların kafasını karıştırdı. Cadde ve sokaklar bomboş kalırken, dışarı çıkan vatandaşlar da tedirgin oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüsü ile mücadele tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeyle 81 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Genelgede "21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi 05.00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasına karar verildi" ifadelerine yer verildi.

Ancak bu akşam 20'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamaları birçok kentte yanlış anlaşıldı. Kafası karışan vatandaş dışarı çıkmadı, esnaf da dükkanlarını açmadı.

KAYSERİLER BİLE ANLAYAMADI

Kayseri'nin işlek caddeleri sabah saatlerinde boş kaldı. Kısıtlamayı yanlış anladıklarını belirten vatandaşlar, sokağa çıkmak için saat 10'u beklediklerini, kısıtlamanın akşam 20.00'de başlayacağını öğrenince işlerini halletmek için dışarı çıktıklarını söyledi.

01-005.jpg

KİLİS'TE ESNAF DÜKKAN AÇMADI

Kilis'te de esnaf sabah saatlerinde iş yerini açmadı. Kısıtlama kararını doğru anlayanlar, iş yerini açmayan esnaf arkadaşlarını arayarak bilgi verdi. Birçok esnaf yasak olmadığını komşularından duyarak iş yerlerini açtı.

02-002.jpg

VAN'DA DA AYNI MANZARA

Van'ın merkez ilçelerinde sokağa çıkma yasağının bugün uygulamaya konulduğunu düşünen vatandaşlar, saat 10.00'dan sonra dışarı çıkmaya başladı. Uygulamadan haberi olan vatandaşlar, şehir merkezindeki sessizlikle karşılaşınca şaşkınlık yaşadı.

Bir vatandaş da, sokağa çıkma kısıtlaması için "Mahallemizde bazı sadece iş yerlerinin yasak olduğunu düşünüyormuş. Bazı da bugün yasakların başladığını sanıyormuş. Milletin kafası karışmış. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

"İLK KISITLAMA BU AKŞAM SAAT 20'DE BAŞLIYOR"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da yeni tedbirler ile ilgili vatandaşları bir kez daha uyardı.

Ersoy, Kovid-19 vaka sayılarının dünyanın her yerinde arttığını belirterek tüm vatandaşlardan kurallara uyma konusunda hassas olmalarını istedi.

Bu akşam sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağını söyleyen Ersoy "İlk sokağa çıkma kısıtlamasını bu akşam saat 20.00'de başlatacağız inşallah. Bütün milletimizin bu beladan az zararla, bu salgından en az zararla kurtulmasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımıza daha ağır yaptırımlarla ya da uygulamalarla karşılaşmamak için, hayatımızın olağan akışına bir an evvel dönebilmemiz için tedbirlere uymalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN