‘Çağın hastalığı’ obezite, büyük bir ekonomik pazar oluşturdu

‘Çağın hastalığı’ obezite, büyük bir ekonomik pazar oluşturdu

Spor salonuna üyelik 500 TL’den başlıyor, diyetisyene giden kadın ve erkek sayısı her geçen gün artıyor. İşte obezitenin ekonomik boyutu...

Türkiye’de oranı 2014 itibarıyla yaklaşık yüzde 20 seviyesinde olan obezlerin ihtiyaçları doğrultusunda tekstilden gıdaya, spordan sağlığa birçok alanda milyarlarca lira harcanıyor.

SPOR SALONU EN AZ 500 TL

Obezlerin fazla kilolarından kurtulmak için gidebilecekleri spor salonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu salonların yıllık abonelik fiyatları 500 ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Grup egzersiz eğitmeni Ercan Algan, “Bir yıl boyunca haftada en az 4 gün spor yapan birisi beslenmesine de dikkat ederek ideal kiloya sahip olabilir” dedi.

   

HEPSİ DİYETİSYENDE

Zayıflamak için diyetisyenlerden yardım almak isteyenlerin ise aylık 300 lira ile bin 200 lira arasında değişen bir bedeli gözden çıkartması gerekiyor. Esra Rahşan Çalışkan Sağlıklı Yaşam Merkezi diyetisyenlerinden Meftune Kök, beş yıl öncesine kadar daha çok kadınların zayıflamak için diyetisyenlerden destek aldığını belirterek “Şu anda diyetisyenlerden destek alan kadınlar da erkekler de hemen hemen aynı sayıda” diye konuştu.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat da Türkiye’de obez bireylerin sayısındaki artışın giyimde büyük bedene olan talebi de artırdığını söyledi. Fayat “Sektörde bilinen büyük markalar agresif bir şekilde olmasa da büyük bedene yatırım yapıyor. Sektör yavaş da olsa büyüyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN