Türkiye’de çocuklar obezite tehdidi altında

Türkiye’de çocuklar obezite tehdidi altında

TÜRK Böbrek Vakfı Başkanı Erk, çocukluk çağı obezitesinin böbrek yetmezliğine sebep olduğunu belirtti. Vakıf, tuzda olduğu gibi şekerin azaltılması için de bir eylem planı hazırladı.

Türk Böbrek Vakfı, kronik hastalıklar açısından önemli risk faktörü olan obeziteye karşı, şeker kullanımının sınırlandırılması için eylem planı hazırlayarak, Sağlık Bakanlığına sundu.

Vakfın Başkanı Timur Erk, “Günlük şeker tüketiminin 150 gramdan 120 grama düşürülebilmesi için eylem planı kapsamında yapılabilecek kampanyalar üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda yemek ve çay salonlarında masada tuzluklar gibi şekerliklerin de bulundurulmamasını, talep ediyoruz. Tüketim miktarı yüksek ekmek, meyve suları, gazlı içecekler, makarna, ketçap gibi yiyeceklerdeki miktarın sınırlandırılmasını da eylem planımızda” dedi.   

3 MİLYON KİŞİ OBEZ

Artan obeziteye de değinen Erk, Türkiye’de nüfusun yüzde 20’sinde obezite sorunu olduğunu, belirterek “3 milyon kişi obez” dedi.

Erk, şöyle konuştu: “Yapılan hesaplamalar, ülke nüfusumuzun yüzde 16,5’ini oluşturan 18 yaş altı gençlerin 1,8 milyonunun obez olduğunu gösteriyor. Diğer bir değişli 1,8 milyon çocuk  obez.” Erk ayrıca çocukluk çağı obezitesinin böbrek yetmezliğine sebep olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN