Her dört Türk erkeğinden biri obez

Her dört Türk erkeğinden biri obez

Hareketsizlik, kötü beslenme, stres... Çağın vebası obezitenin Türkleri de tehdit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Alihan Gürkan, araştırmanın endişe verici sonuçlarını paylaştı: Obezite görülme sıklığı son 10 yılda erkeklerde 2 kat arttı. Her dört kişiden biri aşırı kilo sorunuyla karşı karşıya.

Çağın vebası olarak adlandırılan obezite, gün geçtikçe artıyor. Memorial Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, yapılan araştırmalara göre obezitenin görülme sıklığının son 10 yılda erkeklerde 2 kat arttığını ve Türk erkeklerinin dörtte birinin bu sorunla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Gürkan “Obezite gençlerin yaşamını da önemli ölçüde etkiliyor. 20 yaşındaki bir gencin yaşam beklentisi, yaşıtlarına oranla 12 yıl azalıyor” dedi.

Obezitenin erkeklerde kısırlığa yol açtığını kaydeden Gürkan “Ayrıca obezite erkeklerde kolon ve prostat kanserleri görülme sıklığını artırıyor” uyarısında bulundu. Gürkan şöyle devam etti: “Eğer bir kişi bir kilo kaybederse, dünyadaki yıllık 100 bin kanser vakası engellenebilir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN