Düz bir karın için yenilmemesi gereken 8 yiyecek

Düz bir karın için yenilmemesi gereken 8 yiyecek

İngiliz beslenme uzmanı Rhiannon Lambert, düz bir karnın sırrını verdi. Bunun için sekiz yiyecekten uzak durulması gerektiğini tavsiye eden Lambert, yasak listesinde tuz, buğday, mercimek hatta elmanın bile olduğunu söyledi.

Eğer karnınızın düz olmasını, yağlanmamasını istiyorsanız bunun bazı bedelleri var. Düzenli egzersiz yapmanıza karşın beslenmenize dikkat etmezseniz karın kasına sahip olmanızın bir hayalden öteye gidemeyeceğini belirten İngiliz beslenme uzmanı Rhiannon Lambert, düz bir karın için yenilmemesi gereken sekiz gıdayı sıraladı. Onlar arasında mercimek, gazlı içecekler hatta elma bile var... İşte o liste ve neden yememeniz gerektiği...

1- MERCİMEK

Lifli gıdaların gaza neden olduğunu belirten Lambert, bunun da midede şişkinliğe yol açtığını söylüyor. Eğer mercimekten asla vazgeçemeyeceksiniz Lambert’in önerisi açık renkli olan mercimeği tüketmeniz. Yani siyah mercimek yerine sarı olanı tercih etmelisiniz. Lambert, açık renklilerde daha az lif bulunduğunu belirtiyor.

2- ELMA

Lambert, elmanın lif, C vitamini ve antioksidan bakımından zengin olduğunu ama bazı kişilerde şişkinlik ve diğer sindirim sorunlarına neden olabileceğini söylüyor. Eğer elmadan vazgeçemiyorsanız Lambert’in önerisi elmayı pişirerek yemeniz: “Ben elmayı fırınlıyorum, biraz tarçın ve yoğurt ilave ederek yiyorum.

3- ABUR CUBUR

Lambert, yüksek miktarda şeker, yağ ve kimyasallar içeren abur cubur yemenin vücutta nelere yol açtığını şöyle sıralıyor: “Şekerli gıdaları tükettikten sonra o şeker midenizden hızlı bir şekilde bağırsaklara geçer ve tek başına kramplara yol açar. Abur cuburun içindeki yağ, mideyi çok geç terk eder, ayrıca şişkinliğe neden olur.”

4- SÜT ÜRÜNLERİ

Çok iyi protein ve kalsiyum kaynağı olan süt, peynir, yoğurt ve tereyağının dünyadaki insanların yüzde 65’inde laktoz intolaransı nedeniyle sindirim sorunlarına yol açtığı belirtiliyor. Şişkinlik, gaz, kramp ve gaz gibi sorunları olanlara Lambert, ya laktozsuz ya da badem sütünü tavsiye ediyor.

5- BUĞDAY

Çölyak hastalığı ya da gluten intoleransı en büyük sindirim problemine yol açan sebeplerden. Lambert, ayrıca şişkinlik, gaz, ishal ve mide ağrısına da sebep olan buğdayı beslenmenizden kesinlikle çıkarmanızı tavsiye ediyor. Birçok kişi beslenmesinde buğdaya yer vermiyor.

6- GAZLI İÇECEKLER

Rhiannon Lambert, gazlı içeceklerin yüksek miktarda karbondioksit içerdiğini belirterek bunun da şişkinliğe yol açtığını söylüyor. Lambert ayrıca “Gazlı bir şey içildiğinde, büyük gaz da yutulur bu da sindirim sisteminizde rahatsızlık yaratır. Günde bir bardaktan fazlasını içmeyin” önerisinde bulunuyor.

7- TUZ

Tuzun vücutta su tuttuğunu hatırlatan Lambert, aynı zamanda sistemdeki sıvı dengesinin korunmasına yardım ettiğini hatırlatıyor. Özellikle işlenmiş gıdalar yenilerek alınan fazla tuzun vücuttaki suyun miktarını etkilediğini söylüyor.

8- SOĞAN

Lambert, az miktarda yenilse bile soğandaki fruktanların şişkinliğe yol açabileceğini kaydediyor. Fruktana hassasiyeti olanların soğanı çiğ yememesi geretiğini belirten Lambert “Soğanın pişirilmesi sindirilmeme sorununu azaltabilir” diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN