Obez annenin çocuğu psikolojik sorunlu doğuyor

Obez annenin çocuğu psikolojik sorunlu doğuyor

İskoç ve Finlandiyalı araştırmacılar, fazla kilonun anne karnındaki bebeğin ruh halini bile olumsuz etkilediğini ortaya çıkardı. Yapılan çalışmaya göre obez kadınların çocuklarında dikkat eksikliği, depresyon ve uyku problemleri görülme olasılığı çok yüksek.

Obez kadınların bebeklerinin dikkat eksiklikliği ve hiperaktivite, uyku problemi ve depresyon gibi sorunlar yaşayabileceği belirtildi. İskoçya’daki Edinburgh ve Glasgow ile Finlandiya’daki Helsinki üniversitelerinde yapılan araştırmada obezitenin çocukları nasıl etkilediği tespit edilmeye çalışıldı.

Vücut kitle indeksi 40 ve üzeri olan obez kadınlar arasında yapılan araştırmada bu kadınların bebeklerinde pek çok sorun bulundu. Bu kadın çocuklarının hiperaktivite ve dikkat eksikliği problemi yaşayabilme olasılığının çok yüksek olduğunu belirten uzmanlar, aynı zamanda uyku sorunu, anksiyet ve depresif olma riskinin de yüksekliğine dikkat çekildi. 3-5 yaşları arasında obez anneden dünyaya gelen 112 çocukta sinir sistemi ve ruhsal bozukluklar arasındaki ilişkinin de incelendiği araştırmada, bu çocuklarda uyku problemleri de tespit edildi. Aynı zamanda anksiyete, depresyondan muzdarip oldukları, agresif davranışlar sergiledikleri de belirtildi.

ÖNCE FAZLA KİLOLARI VERİN

Araştırmayı yapan uzmanlar anne adaylarına eğer fazla kiloları varsa, onları verdikten sonra çocuk sahibi olmalarını önerdi. Doğum kilosunun çocukta psikiyatrik bozukluk geliştirme olasılığının çok güçlü olduğunu belirten Edinburgh Üniversitesi’nden Prof. Rebecca Reynolds, araştırmanın çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar için önemli veriler sunduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN