Laleş Güzel: Obez yetiştiriyor olabiliriz

Laleş Güzel: Obez yetiştiriyor olabiliriz

Çocuk yaşta görülen obezite, yetişkinlikte görülenden daha tehlikeli. Uzmanlar ebeveyinleri, çocuklara kötü örnek olmamaları için aşırı yemeyin diye uyarıyor.

Çocukta görülen obezitenin yetişkin dönemde görülen obeziteden daha tehlikeli olduğunu söyleyen Diyetisyen Laleş Güzel, obezitenin genetik ve çevresel etkenlerle ortaya çıkan ciddi bir kronik hastalık olduğunu belirtti. Laleş Güzel, bir diğer adı hipersellüler obezite olan çocukluk çağında görülen obezite ile ilgili anne ve babaları uyardı. Güzel, bu durumun ilerleyen yaşlarda çocuğun vücudunu kilo almaya müsait hale getirdiğine işaret etti.

Diyetisyen Güzel, ailenin çocuğun örnek modeli olduğunu da söyledi ve şöyle devam etti: “Çocuk aileden gördüğü her şeyi uygulamak ister her şeyi yapmak ister. Hızlı bir şekilde yemek yiyen anne ve babanın çocuğu da, hızlı bir şekilde yemeye ve çok yemeye başlar.  Düzensiz beslenen ailenen çocuğu, düzensiz beslenmeye başlar. Bu durum anne ve babaların yaptıklarıyla farkında olmadan bir obez adayı yetiştirmesine neden olur.”

Anne ve babanın yeme alışkanlığı çocuğa da aynı şekilde geçiyor. Bu durum bazen hamilelikte olabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN