Obezite insanı öldüren ikinci neden

Obezite insanı öldüren ikinci neden

Türkiye’de günümüzde her üç yetişkinden birinin fazla kilolu, her altı yetişkinden birinin ise obez olduğu belirtilirken, Op. Dr. Mehmet Güler, kronik bir hastalık olan obezitenin ölüme yol açan nedenler arasında sigaradan sonra ikinci sırada geldiğini söyledi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nden Op. Dr. Mehmet Güler “Obezite; tansiyondan şekere, eklem hasarından depresyona kadar vücutta birçok organ ve sistemde ek sorunlara yol açar. Bu nedenle obezite hastalarında her türlü tedavi için baştan sona birçok tıbbi branşın bir arada çalışması, bölümler arasında akıcı bir işbirliği ve her yönden donanımlı bir sağlık hizmeti sunumu gerekir” dedi.

Obezitenin kansere neden olduğunu belirten Güler şöyle devam etti: “Obezite; meme, kalın bağırsak ve rahim kanseri riskini arttırır. Obezite, hayatı tehdit eden risklerden iskemik kalp hastalığı ve felç riskini yüzde 33 oranında, tip 2 şeker hastası olma riskini yüzde 75 oranında, yüksek tansiyon riskini ise yüzde 50 oranında arttırır. Obezite için ameliyat olarak zayıflayan hastalar yüzde 80 oranında tip 2 şeker hastalığından yüzde 60 oranındaysa yüksek tansiyon ve kan yağları yüksekliğinden kurtulur.”

“Tüm ameliyatlarda olduğu gibi obezite ameliyatlarıyla ilgili de sorunlar yaşanabilir” diyen Güler, ancak obez olarak yaşamaya devam etmenin risklerinin, obezite ameliyatlarının risklerinden çok daha yüksek olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN