Çarkıfelek meyvesi nerede satılır? Passion Fruit (Çarkıfelek meyvesi) fiyatı

Çarkıfelek meyvesi nerede satılır? Passion Fruit (Çarkıfelek meyvesi) fiyatı

Televizyonda bir programda görülmesinin ardından vatandaşlar, ‘Çarkıfelek meyvesi nerede satılır?’ sorusuna cevap aramaya başladı. Tropikal bir meyve olan ve sıcak iklimlerde yetişen bu meyvenin tohumu da Türkiye’de satılıyor. Çarkıfelek meyvesinin fiyatı da normal meyvelere göre bir hayli pahalı…

‘Passion Fruit’ yani çarkıfelek meyvesinin çekirdeği de afiyetle yeniliyor. Kolombiya, Arjantin, Brezilya gibi sıcak iklimlerde yetişen bu meyveye, Gulupa ya da Maruçya da deniyor. Peki Çarkıfelek meyvesi nerede satılır? İşte Çarkıfelek meyvesinin fiyatı…

PASSİON FRUİT NEDİR?

Dünyada ‘Passion Fruit’ adıyla bilinen ve bilimsel ismi Passiflora Edulis yani Tutku Meyvesi veya bizdeki diğer ismiyle Çarkıfelek meyvesi olan bu meyve, egzotik meyveler sınıfında yer alır.

Asıl yetişme alanı Amerika kıtası olarak biliniyor. Bu kıtadan dünya geneline yayılan ve bilinen 400 çeşidi bulunan çarkıfelek meyvesi, genellikle Brezilya, Kolombiya, Arjantin benzeri tropik özellikteki ülkelerde yer almaktadı. İsmi geçen bölgelerde Gulupa veya Maruçya da deniliyor.

Çarkıfelek meyvesinin sahip olduğu kıvam ve aromanın benzeri bulunmuyor. Mor renge sahip kabuk kısmında sulu, jöle formlu ferah bir meyve özü barındırırken, çıtır özelliğiyle keyifli bir biçimde tüketilebilen çekirdekleri de vardır.

ÇARKIFELEK MEYVESİ NEREDE SATILIR VE FİYATLARI NE KADARDIR?

Trendyol'da satılan çarkıfelek meyvesinin fiyatı, adetine göre değişiyor. Çarkıfelek meyve tohumu Trendyol'da 34,90 TL'ye satılırken, aynı yerde 19,99 TL'ye de bulmak mümkün. Ayrıca 3 adeti 54,90 TL'den alıcı buluyor. Gitti Gidiyor'da ise bu meyvenin tohumu 24,99 TL'den 44,90 TL'ye kadar satılıyor. Öte yandan bazı şirketler de direk dalından kopartarak 100 TL'ye satıyor. Tazemasa adli sitede ise 3'lü pakette Çarkıfelek (Passion Fruit)25,90 TL'ye satılıyor Sebzemeyvedunyasi'nda ise 34,95 TL, CarrefourSa'da 29,90 TL, Migros'ta da 15'li paket haline satılıyor ancak şu an için stoklarda bulunmadığı görülüyor.

ANTALYA’DA KİLOSU 100 TL

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hobi amaçlı tropik meyve ve endemik bitkiler yetiştiren 64 yaşındaki Ahmet Tural adındaki vatandaş, 5 sene evvel diktiği 5 passiflora (çarkıfelek) ağacından ilk hasadını 2020’nin Temmuz ayında yaptı. Hemen hemen 10 kilo passiflora meyvesi toplayan Ahmet Tural, kilosunu 100 TL’den satıyor…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN