Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz tepkisi: 1974 ruhuyla hareket ediyoruz

Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz tepkisi: 1974 ruhuyla hareket ediyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz 1974 ruhu ile hareket ediyoruz. Ecevit'in, Alparslan Türkeş'in ruhu ile hareket ediyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. NATO’nun en güçlü üyelerinden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Biz neden NATO'dan çıkalım? Bundan rahatsız olan varsa, o çıksın” dedi.  

Doğu Akdeniz’deki gerilime ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, “Biz 1974 ruhu ile hareket ediyoruz. Ecevit'in, Alparslan Türkeş'in ruhu ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

"LİBYA'DA İÇ SAVAŞI ÖNLEDİK"

Libya'da istikrar istemeyen aktörlerin diyalogdan anlamadığını ve TBMM’nin verdiği yetkiyle uluslararası meşruiyet içinde Türkiye’nin de sahaya indiğini belirten Çavuşoğlu, konuşmasında şunları söyledi:  

Bu sayede, kardeş kanı dökülmesi ve uzun sürecek bir iç savaş önlendi. 

"DOĞU AKDENİZ'DE ECEVİT VE TÜRKEŞ RUHU İLE HAREKET EDİYORUZ"

Doğu Akdeniz'de başından beri diyaloğu ve hakça paylaşımı savunduk. KKTC ve biz, herkes kazansın dedik. 

Diyalog ve hakça paylaşım çağrımızı sahayla destekledik. Ülkemizin ve Kıbrıs Türkü'nün hakkını korumaya devam edeceğiz. 

(CHP'ye) Biz 1974 ruhu ile hareket ediyoruz. Ecevit'in, Alparslan Türkeş'in ruhu ile hareket ediyoruz. Ama maalesef kapalı Maraş'ı açmamızı dahi sizin mensuplarınız sorguladı. 

"AZERBAYCAN HAKKI OLANI ALDI"

Yukarı Karabağ'da 30 yıldır diplomasi ve müzakere dedik. Olmayınca Azerbaycan sahaya indi. Hakkı olanı ve meşru olanı aldı. Yoksa bunun için bir 30 yıl daha bekleyebilirdi. 

Bölgesel barışın temellerini hep birlikte atıyoruz. Hangi ülke ile sorun yaşıyorsak mutlaka ve mutlaka AK parti haksız Cumhur ittifakı haksız Türkiye haksız. Bize muhalif olurken lütfen Türkiye ve milli çıkarlarımıza da muhalif olmayalım. 

"NATO'DAN ÇIKMAMIZI İSTEYENLER VAR"

Bazıları NATO'dan çıkmamızı dahi istiyor. Bu örgütün en önemli üyelerinden biri biziz. Biz neden NATO'dan çıkalım? Bundan rahatsız olan varsa, o çıksın. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN