Yaptırım listesindeki İsmail Demir'den karara tepki: Türk savunma sanayiini engelleyemez

Yaptırım listesindeki İsmail Demir'den karara tepki: Türk savunma sanayiini engelleyemez

ABD, Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarını açıkladı. Yaptırım listesinde bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, karara tepki gösterdi.

ABD, Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarını açıkladı. Kararı duyuran ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Rusya'nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz" ifadelerini kullanırken Türkiye’den yapılan açıklamada, “Tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz” denildi. 

Yaptırım listesinde yer alan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de sosyal medya hesabından kararı eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ‘tam bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız’ diyen Demir, şu ifadeleri kullandı:  

Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan herhangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiçbir şekilde engelleyemeyecektir. 

 

 

KALIN: TÜRKİYE, KARARLI ADIMLARINA DEVAM EDECEKTİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kalın, “Türkiye, savunma sanayi alanındaki hedeflerine ulaşmak için adımlarını kararlı bir şekilde atmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.   

 

 

OKTAY: KARAR TÜRKİYE'NİN DİK DURUŞUNU ETKİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da ABD’nin Türkiye'ye yaptırım kararına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

Türkiye'nin dik duruşunun herhangi bir ülkenin yaptırım kararıyla etkilenmeyeceğini söyleyen Oktay, şu ifadeleri kullandı: 

ABD tarafından alınan yaptırım kararı, Cumhurbaşkanımız liderliğinde ulusal çıkarlarımız ve savunma sanayimiz için attığımız adımlardaki kararlılığımızı daha da artıracaktır.  

Türkiye’nin dik duruşunu herhangi bir ülkenin yaptırım kararı etkileyemez. ABD’nin bu kararını kınıyor ve düştüğü bu yanlıştan bir an evvel dönmeye davet ediyoruz.                          

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN