Beştepe'den ABD'nin kararına videolu tepki: Çatışma peşinde koşan bir ülke değiliz

Beştepe'den ABD'nin kararına videolu tepki: Çatışma peşinde koşan bir ülke değiliz

ABD’nin duyurduğu Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarına, Cumhurbaşkanlığı’ndan “Erdoğan’ın “Biz, ne komşularıyla, ne de başka herhangi bir devletle gerilim, hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz” konuşmasıyla yanıt verildi.

ABD, Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarını duyurdu. Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in de yaptırım listesine alındığı belirtildi.  

Kararı sosyal medya hesabından duyuran ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise Rusya'nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.  

Türkiye’den de “Tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz” ifadeleriyle karara tepki gösterildi.  

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ: ÇATIŞMA PEŞİNDE KOŞAN BİR ÜLKE DEĞİLİZ

İlk kez bir NATO üyesine uygulanan yaptırım adıma Cumhurbaşkanlığı’ndan videolu bir cevap geldi. Paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından yaptığı konuşmadan bir kesite yer verildi.  

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Biz, ne komşularıyla, ne de başka herhangi bir devletle gerilim, hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz.  

Kendimizle birlikte tüm bölgemizin ve dünyanın huzuru, refahı, esenliği için mücadele ediyoruz. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN