Beştepe'den ABD'nin kararına videolu tepki: Çatışma peşinde koşan bir ülke değiliz

Beştepe'den ABD'nin kararına videolu tepki: Çatışma peşinde koşan bir ülke değiliz

ABD’nin duyurduğu Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarına, Cumhurbaşkanlığı’ndan “Erdoğan’ın “Biz, ne komşularıyla, ne de başka herhangi bir devletle gerilim, hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz” konuşmasıyla yanıt verildi.

ABD, Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarını duyurdu. Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in de yaptırım listesine alındığı belirtildi.  

Kararı sosyal medya hesabından duyuran ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise Rusya'nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.  

Türkiye’den de “Tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz” ifadeleriyle karara tepki gösterildi.  

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN TEPKİ: ÇATIŞMA PEŞİNDE KOŞAN BİR ÜLKE DEĞİLİZ

İlk kez bir NATO üyesine uygulanan yaptırım adıma Cumhurbaşkanlığı’ndan videolu bir cevap geldi. Paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından yaptığı konuşmadan bir kesite yer verildi.  

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Biz, ne komşularıyla, ne de başka herhangi bir devletle gerilim, hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz.  

Kendimizle birlikte tüm bölgemizin ve dünyanın huzuru, refahı, esenliği için mücadele ediyoruz. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN