Son dakika! İran'dan Türkiye'ye destek: Tek taraflı ABD yaptırımlarını kınıyoruz!

Son dakika! İran'dan Türkiye'ye destek: Tek taraflı ABD yaptırımlarını kınıyoruz!

Son dakika haberi... İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarını şiddetle kınadıklarını açıkladı. Son dönemde Türkiye ile İran ilişkileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azarbaycan'da okuduğu şiir nedeniyle gerilmişti.

Son dakika haberi... İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarını şiddetle kınadıklarını açıkladı. 

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedariki nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kalmasına tepki gösterdi. 

TÜRKİYE'YE FOTOĞRAFLI DESTEK

Mesajına, Türkiye ve İran bayrağı ile iki ülkenin el sıkıştığını gösteren bir fotoğrafı ekleyen Zarif, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarla bir kez daha uluslararası hukuku çiğnediğini ve yaptırımlara bağımlılığını ortaya koyduğunu ifade etti. 

"TÜRK HALKI VE HÜKÜMETİNİN YANINDA DURUYORUZ"

Zarif, "komşular önceliğimiz" etiketi ile paylaştığı mesajında ifadelerini kullandı: "ABD'nin, Türkiye aleyhindeki son yaptırımlarını şiddetle kınıyor ve (yaptırımlara karşı) Türk halkı ve hükümetinin yanında duruyoruz."

Son dönemde Türkiye ile İran ilişkileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azarbaycan'da okuduğu şiir nedeniyle gerilmişti.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARI

ABD, S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı aldı. Hazine Bakanlığı, yaptığı açıklamada CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptırım listesine alındı. ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Savunma Sanayi Başkanlığı ABD'den ihracat lisansı alamayacak, ABD'li ve uluslararası finans kuruluşlarından kredi alamayacak.

Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanı sıra, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Serhat Gençoğlu ile Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit de bulunuyor.

Yaptırım listesinde yer alan kişilerin ABD'deki mal varlıklarının dondurulacağı ve bu kişilere vize kısıtlamaları getirileceği de belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN