Bakan Akar'dan yaptırım açıklaması

Bakan Akar'dan yaptırım açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Akar, "Müttefiklikle, mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmayan kararı kınıyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarını değerlendirdi. Akar'ın açıklamasında "Bu yaptırım kararı ülkelerimiz arasındaki ittifakın tüm değerlerini sarsmıştır." ifadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamaları şöyle;

"Ciddi bir hava ve füze tehdidi altındaki ülkemizin ve 83 milyon vatandaşımızın güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmakta ve alınacak.

 Bir NATO üyesi ülkeye yaptırımın, müttefiklik ruhuna zarar vermenin ötesinde müttefikler arasındaki güveni kökünden sarsacağı açıktır.

Ülkemizin ve asil milletimizin savunma ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

4 KİŞİ HAKKINDA YAPTIRIM KARARI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayi Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz'in de yaptırım listesine alındığı belirtildi. Demir ve beraberindeki kişilerin mal varlıklarının dondurulacağı ve vize kısıtlamaları getirileceği kaydedildi.

TÜRKİYE KARARI KINADI
Türkiye, ABD'nin yaptırım kararını kınadığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye uygun gördüğü şekilde ve zamanlamayla mukabelede bulunacaktır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin sorunu diyalog ve diplomasi yoluyla çözme yönündeki önerisinin kabul edilmediği ve tek taraflı yaptırımlara başvurulduğu belirtilirken, "Her türlü izandan yoksun bir davranıştır" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN