Gelecek Partisi'nden yaptırım kararına ilk tepki: ABD ittifak ruhuna uygun davranmalı

Gelecek Partisi'nden yaptırım kararına ilk tepki: ABD ittifak ruhuna uygun davranmalı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD ittifak ruhuna uygun davranmalı, Hükümetin de dış politikası kendine gelmeli. Sorunlar masada ele alınmalı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, ABD’nin Rusya’dan satın alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye’ye yaptırım kararı almasına tepki gösterdi.  

Türkiye’ye yönelik adımların peş peşe olduğunu ifade eden Yardım, AB'den sonra ABD’nin de S-400'ler nedeniyle bazı Türk yetkililere yaptırım kararı aldığını hatırlattı.  

Yardım, ileride ilişkilerin daha iyi olacağını söylemenin zor olduğunu belirterek, “ABD ittifak ruhuna uygun davranmalı, Hükümetin de dış politikası kendine gelmeli. Sorunlar masada ele alınmalı” dedi.

 

 

NE YAŞANDI?

ABD, Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulayacağı yaptırımları açıklamıştı.

Yaptırım listesinde ise Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN