Pompeo'dan yaptırım açıklaması: Türkiye'yi sorunu çözmeye çağırıyorum

Pompeo'dan yaptırım açıklaması: Türkiye'yi sorunu çözmeye çağırıyorum

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye'yi ABD ile koordineli olarak S-400 sorununu çözmeye çağırıyorum” dedi.

ABD’nin Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını duyurmasının ardından, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ikinci bir açılama geldi.

Açıklamasında kararın detaylarına yer veren Pompeo, “Yaptırımlar arasında SSB'ye ABD'nin tüm ihracat lisansları ve yetkilerinin yasaklanması ve SSB Başkanı Dr. İsmail Demir ile diğer SSB görevlilerine yönelik varlıkların dondurulması ve vize kısıtlamaları yer alıyor” dedi.

"TÜRKİYE'Yİ SORUNU ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUM"

Pompeo, Türkiye'yi ABD ile koordineli olarak S-400 sorununu çözmeye davet ederek, şu ifadeleri kullandı:

Bugünkü eylem, Amerika Birleşik Devletleri'nin CAATSA bölüm 231'i tam olarak uygulayacağına ve Rusya'nın savunma ve istihbarat sektörleriyle önemli işlemlere tolerans göstermeyeceğine dair açık bir sinyal gönderiyor.

Ayrıca Türkiye'yi ABD ile koordineli olarak S-400 sorununu çözmeye çağırıyorum. Türkiye değerli bir müttefik ve Amerika Birleşik Devletleri için önemli bir bölgesel güvenlik ortağıdır ve Türkiye'nin S-400'e sahip olmasının önündeki engeli bir an önce kaldırarak onlarca yıllık üretken savunma sektörü işbirliği geçmişimizi sürdürmeye çalışıyoruz.

NE YAŞANDI?

ABD, Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulayacağı yaptırımları açıklamıştı.

Yaptırım listesinde ise Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz bulunuyor.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN