Savunma Sanayii Başkanı Demir'den CAATSA yaptırımları açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı Demir'den CAATSA yaptırımları açıklaması

ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımları hakkında açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay. İlişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz." dedi.

ABD, Rusya'dan aldığımız S-400 hava savunma sistemi nedeniyle Türkiye hakkında yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırım kararlarında ismi ön plana çıkan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD yaptırımının ilişkileri çok etkilememesini beklediğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Demir, "Bizim açımızdan yerli sanayinin gelişmesi konusu devam edecek, belki daha hızlı devam edecek. Bir anlamda bir işaret fişeği ve uyarı olacak" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin yaptırım kararına ilişkin, "Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay. İlişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz." dedi.

Demir, Cumhurbaşkanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerine katılmak üzere geldiği Meclis'te, gazetecilerin, ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararlarına ilişkin sorularını cevapladı. 

Demir, bu konuda daha önce açıklama yaptığını, "Biz kararlıyız, devam edeceğiz." mesajını verdiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Bir müttefiklik ilişkisi var aramızda, NATO müttefikiyiz. Kendilerinin de belirttiği gibi birçok alanda Türkiye ile iş birliği var. Onların devam etmesini onlar da biz de bekliyoruz. Bu, münhasır kendi içinde kalması gereken bir olay, bunun da bence ilişkilerimizi çok etkilememesini bekliyoruz. Biz kendi çevremizde bunun çarelerini buluruz. Bizim açımızdan yerli sanayinin gelişmesi konusu devam edecek, belki daha hızlı devam edecek. Bir anlamda bir işaret fişeği ve uyarı olacak."  

4 KİŞİ HAKKINDA YAPTIRIM KARARI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayi Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz'in de yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Demir ve beraberindeki kişilerin mal varlıklarının dondurulacağı ve vize kısıtlamaları getirileceği kaydedildi.

TÜRKİYE KARARI KINADI

Türkiye, ABD'nin yaptırım kararını kınadığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye uygun gördüğü şekilde ve zamanlamayla mukabelede bulunacaktır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin sorunu diyalog ve diplomasi yoluyla çözme yönündeki önerisinin kabul edilmediği ve tek taraflı yaptırımlara başvurulduğu belirtilirken, "Her türlü izandan yoksun bir davranıştır" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN