CHP'den Erdoğan'a sistem eleştirisi: AK Parti kürsüsünden talimat veriyor

CHP'den Erdoğan'a sistem eleştirisi: AK Parti kürsüsünden talimat veriyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında valilileri Kılıçdaroğlu'na dava açmaya çağırmasına tepki gösterdi: Nereden veriyor bu talimatı? AK Parti grubu kürsüsünden, AK Parti Genel Başkanı olarak ama cumhurbaşkanı yetkisine dayanarak. Böyle bir ucubelik olur mu?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında valilere çağrı yapmasını eleştirdi.

Öztrak, AK Parti Grubu kürsüsünden valileri ve kaymakamları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı dava açmaya çağıran Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Öztrak, "Nereden veriyor bu talimatı? AK Parti grubu kürsüsünden, AK Parti Genel Başkanı olarak ama cumhurbaşkanı yetkisine dayanarak. Böyle bir ucubelik olur mu?" diye sordu.

Öztrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"AK PARTİ'NİN SINIRLARI NEREDE BAŞLIYOR BELLİ DEĞİL"

"Bu ucube vesayet rejiminde devletin sınırları nerede bitiyor, AKP'nin sınırları nerede başlıyor belli değil. Birbirine karışmış vaziyette. Devleti, parti devleti haline getiren bu ucube rejimin parti militanı haline getirdiği memurlara "militan" dediği için genel başkanımız hakkında valilere dava açma talimatı veriyor.

Nereden veriyor bu talimatı? AK Parti grubu kürsüsünden, AK Parti Genel Başkanı olarak ama cumhurbaşkanı yetkisine dayanarak. Böyle bir ucubelik olur mu?

Kim devlet memuru, kim kendilerinin kapı kulu onu görmek istiyorlar. Dava açarsan bendensin, dava açmazsan soruşturmayı yersin. Bu mülki idareyi militanlaştırma operasyonunun dik alasıdır. Devlet keyfi talimatlarla, tehditle, şantajla yönetilmez. Devlet kadrolarını parti militanı haline getirmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür, ihanettir.

"NEREDE BU ALMAN AŞILARI"

Ocak sonuna kadar gelen aşı miktarı 12 milyon doz, bunun tamamı da Çin'den. Bu ay sonuna kadar 1,5 milyon doz Alman aşısı gelecekti, nerede bu Alman aşıları? Salgın konusunda olduğu gibi aşıda da karartma uyguluyorlar. Aşılamada çok geç kalıyoruz. İngiltere'yi beğenmiyorlar, nüfusun yüzde 12'si aşılandı. Biz dün itibari ile yüzde 2'deyiz. Aşı tedarikinde geciktik, aşılamada geciktik ama hava atmakta gecikmiyoruz. Proje anlatarak milletin sağlığını korumak mümkün değil.

82 gündür reformun adı var, kendisi ortada yok. Biz iş başına gelsek 15 günde bu reform işlerini bitiririz, ülkeyi bir an önce düze çıkartırız. Nasıl huylu huyundan vazgeçmiyorsa tek adam da tek adamlığından vazgeçmek istemiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN