DERGİBİR'den Asım Gültekin'e vefa

DERGİBİR'den Asım Gültekin'e vefa

Dünya Dergiler Birliği, merhum KARAR yazarı Asım Gültekin'in 'dergilerde ortak gündem' hayalini hayata geçirdi. Yurt içinden ve dışından 30'a yakın dergi, Ocak 2021 sayısında Gültekin'in yakın dostu 'Rasim Özdenören' ortak gündemi ile okuyucuyla buluştu.

SALİHA SULTAN | KARAR

Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) Temmuz 2020’de vefat eden KARAR yazarı Asım Gültekin'in 'dergilerde ortak gündem' hayalini gerçeğe dönüştürdü.

DERGİBİR'in çağrısı üzerine yurt içinden ve dışından 30'a yakın dergi Ocak 2021'de merhum yazarın çalışmalarını yürüttüğü, yakın dostu 'Rasim Özdenören' ortak gündemi yayımlandı.

"GÜLTEKİN'İN ISRARLA ÜZERİNDE DURDUĞU KONU..."

DERGİBİR Başkanı Metin Uçar, çalışma hakkında şunları söyledi: "Kıymetli dostumuz ve kurucu başkanımız rahmetli Asım Gültekin'in de üzerinde ısrarla durduğu, uzun zamandır gündemimizde olan ve farklı cihetlerde uyguladığımız ortak gündem meselesini 2021'in ilk ayında Rasim Özdenören olarak belirlemiştik. Sağ olsun, pek çok dergimiz destek verdi ve ortak bir konumuz ve sözümüz oldu. Aynı başlığı pek çok cihetten görme ve inceleme fırsatımız oldu. Buradan bahisle ortak meselelerimize herkesin bakış açısı üzerinden ve farklı yönlerden bakmaya devam edeceğiz inşallah. Katkı sağlayan ve sağlayacak arkadaşlara teşekkür ederim."

01-001.jpgRasim Özdenören ile merhum yazar Asım Gültekin bir arada.

"VEFAMIZI GÖSTERMEK İSTEDİK"

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Temmuz Dergisi'nden Süleyman Ceran da çalışmayla ilgili şu görüşlerini paylaştı: "Son elli yıl içinde şiir yazmayıp öykü yazan kim varsa Rasim Özdenören'in muhakkak üzerinde hakkı vardır. Hayatı boyunca düzen, intizam ve ciddiyetle yazılar kaleme alan güzide şahsiyet Rasim Özdenören'e vefamızı eş zamanlı farklı dergilerde yazarak göstermek istedik. Anadolu'nun her yerinden Balkanlar’a kadar camiamızın ağabeylerinden genç arkadaşlara kadar Rasim Bey'in etrafında bir kucaklaşma idi yapmak istediğimiz. Katılım gösteren dergilere ve yazarlara teşekkür ediyoruz."

YURT DIŞINDAN DA DESTEK

DERGİBİR’in 'ortak gündem' projesinde yurt dışında Türkçe yayın yapan dergilerden Yunanistan'dan yayın yapan Fiyaka Dergisi Ocak 2021 sayısını tamamen bu projeye ayırırken, Kosova'dan Türkçem ve Kuzey Makedonya'dan Köprü dergileri ise birer yazı ile bu çağrıya cevap verdi.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Dergiler ve yazarlar listesi şu şekilde:

Birnokta Dergisi – Özlem Göktaş

Çare Dergisi – Şenay Şeker

Dil ve Edebiyat Dergisi – Sait Alioğlu

Dilhane Dergisi- Songül Özel

Evvelahir Dergisi - Şakir Kurtulmuş

Fiyaka Dergisi (Yunanistan) – Selman Erturhan, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Sebahattin Yıldırım, Erhan Paşazade, Selim Somuncu

Genç Dergisi- Adem Turan

Haksöz Dergisi- Ahmet Turan Özdemir

Hazar Gençlik Dergisi- Samet Akbaba, Zeliha Barak

İrfan Mektebi Dergisi- Selda Boğrul

Kırk Akıl Dergisi- Sümmeye Şahin

Köprü Dergisi (Kuzey Makedonya)- Süleyman Ceran

Kurani Hayat Dergisi- Sevtap Mendi

Mor Taka Dergisi- Atıf Bedir

Muhit Dergisi- Ahmet Karacan

Nida Dergisi- Salih Erayabakan

Nisanur Dergisi- Meryem Demir

Roman Kahramanları Dergisi- Şaban Sağlık

Söz ve Kalem Dergisi- Yusuf Bingöl

Şehir ve Kültür Dergisi- Süheyla Karaca Hanönü

Şiar Dergisi- Hüseyin Akın

Teferrüç Dergisi- Mücahit Akıncı

Temmuz Dergisi- Mustafa Kayapınar

Temrin Dergisi- Ahmet Gökçimen

Türkçem Dergisi (Kosova)-Mehmet Ali Erdoğan

Umran Dergisi-Halis Demir

Vuslat Dergisi- Muhammet Adil

Yolcu Dergisi- Hikmet Kızıl

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN