Erken giden dosta dergi dünyasından vefa

Erken giden dosta dergi dünyasından vefa

KARAR yazarı Asım Gültekin, vefatının birinci yılında kurucusu olduğu Dünya Dergiler Birliği'nin düzenlediği etkinlikle anılacak.

SALİHA SULTAN

KARAR yazarı Asım Gültekin, vefatının birinci yılında anılıyor.

Merhum Gültekin için dergici dostları, arkadaşları ve öğrencilerinin katılımıyla Eyüp’te bulunan Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde anma etkinliği düzenlenecek.

Gültekin'in kurucusu olduğu Dünya Dergiler Birliği’nin Eyüpsultan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştireceği etkinlik 31 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak.

ASIM GÜLTEKİN KİMDİR?

Karar gazetesinde kuruluşundan beri etimoloji yazıları yazan Gültekin; Yörünge, Yedi İklim, Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar, Gerçek Hayat, Genç gibi birçok mecrada edebiyat yazıları kaleme aldı.

Uzun süre Dünya Bizim kültür sanat sitesinin ve Cafcaf mizah dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürüten Gültekin, yüzlerce seminer, konferans ve toplantının da mimarı olarak tanınıyordu. Sirkeci Garı’nda gerçekleşen Dergi Fuarı’nın da mimarı olan Gültekin, yıllarca edebiyat dergilerinin bir çatı altında toplanması için büyük emekler verdi, TÜRDEB başkanlığı görevinde bulundu.

2008'de yılın öğretmeni seçilen Gültekin, son olarak eğitmenlik görevinin yanı sıra İz Yayıncılık’ta Rasim Özdenören kitaplarının editörlüğünü yürütüyordu. Gültekin, 22 Temmuz 2020’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle 45 yaşında Hakk’ın rahmetine yürüdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN