Dostlarından Asım Gültekin’e duygu dolu bir ‘Hece Taşı’

Dostlarından Asım Gültekin’e  duygu dolu bir ‘Hece Taşı’

Edebiyat dünyasının uzun soluklu dergisi Hece, 285’inci sayısını geçen ay Hakk’ın rahmetine kavuşan KARAR yazarı Asım Gültekin’e ayırdı. Eylül 2020 sayısında ‘Asım Gültekin için Hece Taşı’ başlıklı özel bir dosya hazırlayan dergi, kültür sanat dünyasının tanınmış simalarının merhum Gültekin’in ardından kaleme aldığı duygu dolu yazılara yer verdi.

Merhumun biyografisi ile başlayan 64 sayfalık dosya, derginin genel yayın yönetmeni Rasim Özdenören’in “Her ölüm erkendir… Her ölüm, arkada yarım kalmış teşebbüsler bırakır. Ama Asım’ınki… O paylaşmayı, bölüşmeyi sevdiği için arkasında yığınla tasarı bırakıp gitti” ifadeleriyle kederini dile getirdiği ‘Asım’la Yolculuk’ yazısı ile devam ediyor.

hece dergisi

Gültekin’in dergicilik deneyimlerinden eğitimciliğine, hayat duruşundan yayıncılık gayretlerine geniş bir portresinin çizildiği dosyada, İbrahim Demirci, Şakir Kurtulmuş, Yıldız Ramazanoğlu, Mehmet Nuri Yardım, Recep Seyhan Hüseyin Akın, Ömer Karaoğlu, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Suavi Kemal Yazgıç, Zeki Bulduk, Murat Güzel gibi birçok ismin Gültekin’in ardından incelikle cümleler kurduğu birçok yazı bulunuyor. Said Yavuz ise dosyaya Gültekin için yazdığı ‘Hücumda Bir Ürperti’ şiirinde merhumu “Acem vaizlerine karşı Muhammediyeler, gül mevlitleri/Gençlerin güzel utanmalarını ciltleyen ben işte o bin adam’ dizeleriyle edebiyat tarihine kaydediyor. Dosyanın dışında her sayısında olduğu gibi Ali Sali, Hüseyin Atlansoy, Nuray Alper gibi birçok şairin yeni şiirlerini, kitap tanıtımlarını ve çeviri metinleri edebiyatseverlerle buluşturan dergiyi Türkiye’nin her yerinde kitapçılardan temin edebilirsini

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN