CHP'den 'ücretsiz aşı'yı reddeden Cumhur İttifakı'na tepki

CHP'den 'ücretsiz aşı'yı reddeden Cumhur İttifakı'na tepki

Koronavirüs aşısının ücretsiz olması önergesi TBMM'de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP'li Mahir Polat karara tepki göstererek "Anayasa'nın 56. maddesi gereğince temel sağlık hizmeti olarak ücretsiz verilmelidir" dedi.

TBMM'de koronavirüs aşısının ücretsiz olması önergesi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

HDP'nin verdiği önergenin reddedilmesi Anayasa'nın 56. maddesine aykırı olduğunu ifade eden CHP'li Mahir Polat, şu açıklamayı yaptı:

"TEMEL SAĞLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ VERİLMELİDİR"

"Covid–19 aşısının vatandaşlara ücretsiz yapılması için TBMM'de verilen önerge Cumhur-Mafya ittifakı oylarıyla reddedildi. Aşı koruyucu sağlık hizmetidir ve Anayasa'nın 56. maddesi gereğince temel sağlık hizmeti olarak ücretsiz verilmelidir."

HDP'DEN KARARA TEPKİ

Teklifin reddedilmesinin HDP’den yapılan açıklama şöyleydi:

“Tüm yurttaşlara ücretsiz Covid 19 aşısı yapılabilmesi için verdiğimiz önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Halkın sağlığı için bütçe istiyoruz. Sağlık kamusal bir haktır diyoruz.”

ANAYASA'NIN 56. MADDESİ NE DİYOR?

Anayasa'nın 56. maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

“Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimdeki sağlık ve sosyal kurumlardan yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir. Sağlık hizmetlerinin yaygın bir şekilde yerine getirilmesi için kanunla genel sağlık sigortası kurulabilir.”

TÜRKİYE KORONAVİRÜS TABLOSUNDA SON DURUM

28 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 6 bin 714'ü semptomatik olmak üzere toplam 30 bin 103 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 182 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 373, toplam hasta sayısı ise 487 bin 912'ye yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN