Koca: İlk anlaşmalar tamam, alternatiflerle de görüşüyoruz

Koca: İlk anlaşmalar tamam, alternatiflerle de görüşüyoruz

Koronavirüs vakaları rekor üstüne rekor kırarken, aşı ile ilgili son durumu Sağlık Bakanı Koca anlattı: Kovid-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptık. Alternatif üreticilerle de görüşmelerimiz devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısıyla ilgili ilk anlaşmaları yaptıklarını açıkladı. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptıklarını, alternatif üreticilerle de görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Koca "Daha önce de açıkladığım gibi bedelsiz olarak, sağlık çalışanlarımızdan başlayarak, kademeli bir şekilde aşı yapmayı planlıyoruz. Devletimiz vatandaşının yanındadır" ifadelerini kullandı.

EN YÜKSEK RAKAMA ULAŞILDI

Türkiye'de son 24 saatte 30 bin 103 kişi koronavirüse yakalandı.

Sağlık Bakanlığı'nın 28 Kasım'da açıkladığı verilere göre, son  24 saatte 174 bin 443 Kovid-19 testi yapıldı, 30 bin 103 kişinin testi pozitif çıktı, hasta sayısı 6 bin 714 kişi oldu.

Son 24 saatte, 182 kişi hayatını kaybetti, böylece Mart'tan bu yana en yüksek vefat sayısına ulaşıldı.

Hasta sayısı 487 bin 912, vefat sayısı 13 bin 373, ağır hasta sayısı 4 bin 903, aktif hasta sayısı 78 bin 312 oldu.

"HERKESE DOST OLARAK KONUŞMAK İSTİYORUM"

Bu arada Keşan Belediyesi, vatandaşları hazırladığı video ile uyardı. Salgın öncesi toplum ilişkilerini ve kurallara uymayanların neden olduğu sonuçları anlatarak başlayan videoda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da yer aldı.

"Kimine kardeş, kimine ağabey, kimine arkadaş ama herkese dost olarak konuşmak istiyorum" diye sözlerine başlayan Helvacıoğlu sıkıntılı günlerden geçildiğini söyledi.

01.jpg

"ELİ ÖPÜLESİ CEFAKAR İNSANLAR GÖRÜYORUM"

Kovid-19'un sevenleri sevdiklerinden ayırdığının altını çizen Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"O kadar yoğun, yorgun sıkıntılı günler geçiriyoruz ki annesini babasını kaybedenler, eşlerinden dostlarından ayrı kalanlar, sessiz sınıflar, boş sokaklar görüyorum. İşini kaybetmiş, ekmek davasında olan dostlar görüyorum. Kendinden ailesinden geçmiş bizler için canını dişine takıp çalışan eli öpülesi cefakar insanlar görüyorum. Bu zamana denk gelmek bizim seçimimiz değil ama sonuçları bizim seçimimiz.

Bir dostun olarak konuşuyorum gördüklerimi sende görüyorsun bugünler geçecek, konu artık maske, mesafe, temizlik değil bunlar bizim olmazsa olmazlarımız ama artık kalplerimizin tek bir sorumluluk için aynı anda atması. Konu artık sensin, biziz, evlatlarımız, komşumuz, dostumuz bizi biz yapan herkes..."

ÜCRETSİZ AŞIYA AK PARTİ VE MHP'DEN RET

Öte yandan HDP'nin Meclis'te verdiği 'Koronavirüs aşısı ücretsiz olsun' önergesi, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

HDP'nin verdiği önergenin reddedilmesinin Anayasa'nın 56. maddesine aykırı olduğunu belirten CHP'li Mahir Polat "Kovid–19 aşısının vatandaşlara ücretsiz yapılması için TBMM'de verilen önerge Cumhur-Mafya ittifakı oylarıyla reddedildi. Aşı koruyucu sağlık hizmetidir ve Anayasa'nın 56. maddesi gereğince temel sağlık hizmeti olarak ücretsiz verilmelidir" diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN