CHP'li Öztunç'tan Bakan Pekcan'a tepki: Cevap vermemek kabul etmektir

CHP'li Öztunç'tan Bakan Pekcan'a tepki: Cevap vermemek kabul etmektir

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden bakanlığa 9 milyon TL'lik dezenfektan sattığına dair tartışmalar siyaset gündemini ısıttı. Konuyla ilgili açıklama yapmayan Pekcan'a seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, cevap vermemenin kabul etmek olduğunu söyleyerek "Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı?" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile eşine ait şirketin Ticaret Bakanlığı’na 9 milyon TL’lik dezenfektan sattığına ilişkin iddianın tartışmaları sürüyor. Pekcan ise konuyla ilgili açıklama yapmayarak sessizliğini koruyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Fethiye İlçe Başkanlığı'na bugün gerçekleştirdiği ziyaretinde Bakan Pekcan'a söz konusu iddiaları tekrar sordu. 

Öztunç konuşmasında "Yeni aldığım bilgiye göre bu rakam 40 milyonmuş. Hanımefendi kendi bakanlığına kendi şirketinden mal satan olarak tarihe geçti. Bugün beşinci gün. Yine soruyorum: Sayın Bakan bu malı sattın mı satmadın mı? Sayın Bakan bu etik mi değil mi? Sayın Bakan susuyorsun, cevap vermiyorsun. Cevap vermemek kabul etmektir. Demek ki sattın ki sesin çıkmıyor. İstifa etmeyi düşünüyor musun?" açıklamasında bulundu.

'SATAN BAKAN ALAN BAKAN'

"İlla senin hakkında suç duyurusunda mı bulunalım. Onurlu bir davranış göster, de ki ‘Ben bu işi yaptım. Yanlış yaptım, istifa ediyorum.’ Devletin bakanı kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satar mı?" diyen Öztunç, "Satan Bakan, alan Bakan. Para ise milletin parası, garibanın parası. ‘Yaparsa AK Parti Yapar.’ Evet, yaparsa böyle bir sahtekarlığı bunlar yapar. Başka kimse yapamaz. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah el ele verip Türkiye’yi Millet İttifakı olarak düzlüğe çıkaracağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN