Davutoğlu'ndan Bakan Pekcan'a istifa çağrısı: O koltuk size haram!

Davutoğlu'ndan Bakan Pekcan'a istifa çağrısı: O koltuk size haram!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bakan Pekcan’ın 'kendi şirketinden bakanlığa 9 milyon liralık dezenfektan sattığı' iddiasına tepki gösterdi: Sayın Bakan, sizin hiç utanmanız yok mu? Derhal istifa edin! O koltuk size haram!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden bakanlığa 9 milyon liralık dezenfektan sattığı' iddia edildi. Haberlerin gündeme gelmesinden 5 gün sonra yapılan açıklamada, dezenfektanın 853.600 TL yerine, Nanoksia Biyoteknol firmasından 507.880 TL'ye alındığını açıkladı. 

Bakan Pekcan kendi şirketinden mal aldığını itiraf etmesini sosyal medya hesabı üzerinden sert bir dille eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, istifa çağrısında bulundu.  

Davutoğlu, şunları söyledi:  

Özürleri kabahatlerinden büyük! 

Ticaret Bakanlığı açıklama yapıyor, "Evet, bakanın firmasından mal aldık ama ucuza." 

Sayın Bakan, sizin hiç utanmanız yok mu? Derhal istifa edin! O koltuk size haram! 

KARAR MANŞETE TAŞIMIŞTI 

“Dezenfektan satışı ile bakanlık koltuğu kirlendi” başlığıyla verilen haberde şu ifadeler yer almıştı: 

Türkiye’de devlet kurumlarını ‘kendi alanı’ gibi gören savcılar, valiler, kaymakamlara yönelik tepki sürerken en çarpıcı örnek bakanlık düzeyinde yaşandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile eşine ait şirketin, Ticaret Bakanlığı’na 9 milyon TL’lik dezenfektan sattığı ileri sürüldü. 

Rahatsızlık yaratan iddiaya ilişkin CHP’li Ali Öztunç “Sanki piyasada bu ürünü başka üreten kimse yokmuş gibi kendi firmasından kendi bakanlığı satın alıyor” tepkisini gösterdi. 

Öztunç “Turizm Bakanı turizm arazilerini özel şirketine devrediyor. Ticaret Bakanı ise özel şirketinden kendi bakanlığına malzeme satıyor. İnanılır gibi değil” dedi. 

Pekcan’ın sessizliğine işaret eden Öztunç “İki gündür yanıt yok. Kendi bakanlığınıza kendi şirketinizden satış yaptınız mı? Sattıysanız bu etik mi? İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti. 

hayirli-isler.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN