Cici çocuk Demirtaş bir ayda Chucky oldu

Cici çocuk Demirtaş 
bir ayda Chucky oldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim öncesi çizdiği sempatik karakter, seçim sonrası değişime uğradı. Demirtaş'ın bu değişimi sosyal medyada 'Demirtaş Chucky oldu' yorumlarına yol açtı.

Seçim mitinglerinde  barış, kardeşlik mesajları verip televizyonlarda bağlama çalarak ‘cici çocuk’ görüntüleri sergileyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç Katliamının ardından yaptığı açıklamalar yüzünden büyük bir toplumsal tepki ile karşı karşıya kaldı. Halkın kendi güvenliğini sağlaması gerektiği yönündeki açıklaması, sosyal medyada ‘silahlanın’ çağrısı olarak algılanarak eleştirilere maruz kalan Demirtaş, daha sonra bu talihsiz açıklamasını ‘ben öyle demedim’ diyerek örtbas etmeye çalıştı.

Demirtaş, Suruç’ta 32 gencin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan katliamın ardından şunları söylemişti:

“En önemli konu, artık halkımız kendi güvenliğini almak durumunda. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdırlar. Halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini geliştirmelidir. Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir. IŞİD tecavüzcülerinin kurumlarımıza, halkımıza bu kadar rahatça ve pervasızca saldırmasının önüne geçecek tedbirler geliştirilmelidir.”

Katil Demirtaş etiketi TT oldu

Halkın kendi güvenliğini sağlaması çağrısını bir tür ‘silahlanma’ çağrısı olarak algılayan vatandaşlar, sosyal medyadan Demirtaş’ı eleştiri yağmuruna tutarak ‘katil Demirtaş’ etiketiyle tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da taziyede bulunmamakla suçlayan Demirtaş, “32 genç paramparça olmuş, Cumhurbaşkanı Kıbrıs gezisini kesmeye tenezzül etmiyor. Şu ana kadar ‘Alah rahmet etsin’ demiş değil” sözleri yüzünden yalancılıkla suçlanıyor. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs ziyareti sırasında çok net ifadelerle katliamı lanetlemiş, gençlerin ailelerine ve bütün Türkiye halkına taziyelerini ifade etmişti.

Bu arada Suruç katliamından birkaç saat sonar PKK terör örgütünün Adıyaman’da bir askeri şehit etmesi karşısında Demirtaş’ın suskunluğa gömülmesi, ‘Türkiye partisi’ iddiasıyla seçimlere giren HDP ile ilgili kuşkuları da giderek derinleştiriyor.

Demirtaş’ın seçim öncesi çizdiği sempatik figürün seçim sonrası değişmesi, sosyal medyada ‘Seçimin cici çocuğu Demirtaş bir ayda Chucky oldu’ yorumlarına yol açtı.

15-07/22/ttt.jpg

Chucky kimdir

Amerikan yapımı korku filminde kullanılan animasyon katil oyuncak karakteri. Bir nesli oyuncak bebekten soğutan Chucky serisinin ilk filmi Çocuk Oyunu adıyla 1988 yılında vizyona girdi. Bugüne kadar beş devam filmi çekilen serinin kahramanı Chucky, içine ölmekte olan bir katilin ruhu girmiş  oyuncak bir bebek. Ruhunu canlı bir bedene aktarması gerekiyor fakat bu arada epeyce insan katlediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN