Çocuğu okula giden anne babalar dikkat! 3.000 TL destek ödemesi alabilirsiniz: Şartlar ayrıntılarda!

Çocuğu okula giden anne babalar dikkat! 3.000 TL destek ödemesi alabilirsiniz: Şartlar ayrıntılarda!

Çocuğu okula giden aileleri yakından ilgilendiren haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Sosyal destekler tüm hızıyla devam ederken çocuğu okula gidenlere 3.020 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte başvuru şartları ve tüm detaylar...

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti, dar gelirlilerin imdadına yetişirken her ihtiyaca göre farklı ödemeler yapılmaya devam ediyor. İlkokuldan liseye kadar öğrenciliği devam edenlerin yararlanabileceği yeni kampanya duyuruldu. Destek ödeme şartları ve ödeme tutarlarına ilişkin bilgiler haberimizde yer almaktadır.

SED YARIM ÖDEMELERİ

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen SED yardım ödemeleri ihtiyaç sahiplerini yakından ilgilendirirken bu program sayesinde binlerce öğrencinin cebi parayla doluyor. Sosyal ekonomik destek tutarları en son 2.337 TL olurken 3.038 TL olarak güncellendi. Sürekli ya da geçici olarak eğitim gören öğrenciler için tutarlarda farklılıklar mevcut.

Çocuğu okula gidenlere destek

SED ödemelerinden faydalanan ihtiyaç sahibi ailelere ödemeler yapılırken yardım desteğinden yararlanmak için başvurunun yapılması gerektiği biliniyor. SED başvuruları İl Müdürlüklerine yapılırken aynı zamanda Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüklerine de giderek bizzat başvuru yapılabilir. Bununla beraber online olarak e devlet üzerinden de ödemeler yapılır.

Koruyucu ailelere ödenen tutar 3.644 TL olurken gelen zamlarla beraber 4 bin 853 TL olarak güncellendi.

Çocuk Destek Bileşeni adıyla ailede bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL - 650 TL ödeme yapılır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN