Çocuğum hangi okula gidecek? İşte ilkokula başlama yaşı | Okul kayıtları nasıl yapılır?

Çocuğum hangi okula gidecek? İşte ilkokula başlama yaşı | Okul kayıtları nasıl yapılır?

Özellikle 69 ay olan, bu aya yaklaşan ya da 1-2 ay ile bu ayı geçen çocukların aileleri, ‘’Çocuğum hangi okula gidecek?’’ derdine düştü. Aileler, ilk okul, ana sınıfı, okul öncesi ve ortaokul çağındaki çocuklarını okula nasıl kaydedeceğini öğrenmeye çalışırken, konuyla ilgili son dakika bir açıklama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, okul öncesi, ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden okula kayıt ettirilebileceğini paylaşırken, okula başlama yaşı, çocuğu erken okula başlatma için gerekli işlemler veya ‘’Çocuğum okula bir yıl daha geç başlaması için ne yapmalıyım?’’ sorusunun cevabını arayan velilerin aklındakilere yanıt verdi.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Ana sınıfı, okul öncesi, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin kayıt yerleri belli oldu. Velilerin "e-okul.meb.gov.tr" sitesi üzerinden çocuklarının hangi okula kayıt yaptıracağını görebileceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, ailelerin çocuklarının okulunu öğrenmesi için hiçbir belgeye ya da okula gitmeye ihtiyaç olmadığını vurguladı.

ÇOCUĞUNUZUN HANGİ OKULA GİDECEĞİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Bu sene, Aralık 2014’ten itibaren 69 ayını doldurmuş bütün öğrencileri ilkokullara beklediklerini ifade eden Gençoğlu, aynı sistem üzerinden velilerin, çocuklarını erken başlama ve kayıt erteleme detaylarını da aynı siteden daha detaylı öğrenebileceğini duyurdu

Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerini 31 Aralık-4 Eylül tarihlerinde uyum eğitimine alacaklarını ifade eden Gençoğlu, uyum eğitiminin arkasından öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine başlayacağını belirterek, okulların açıkmış gibi tüm hazırlıkları, ders kitaplarını, uyum programlarını ve uyum programlarında kullanılacak materyallerin tamamlandığını bildirdi.

OKULA BAŞLAMA YAŞI KAÇ?

"e-okul.meb.gov.tr" adresi üzerinden velilerin okula erken başlatma ve ertelemeyle ile ilgili bilgileri de görebileceğini anımsatan Gençoğlu, özellikle 69, 70, 71 aylık çocukların kayıtlarının ertelenebileceğini kaydederek, bunun için velilerden sistemde kayıt yaptırmaları gereken okul müdürlüğüne bir dilekçe vermelerini istedi.

Bu konunun bu kadar kolay olduğunu aktaran Gençoğlu, herhangi bir hekim raporuna, tıbbi değerlendirmeye gerek duyulmadan, velilerin taleplerine bağlı bağlı bir biçimde değerlendirmenin yapıldığını açıkladı.

YAŞI DOLMAYAN ÇOCUKLAR NASIL ERKENDEN OKULA BAŞLAR?

Gençoğlu, velilerin, 66, 67, 68 aylık çocuğunu erken başlatmak adına okul müdürlüklerine dilekçe vermeleri gerektiğini de anımsattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN