Çolakoğlu’ndan, ‘Zeytin ve zeytin ağacı yaprağı koronavirüsten korur mu?’ sorusuna cevap

Çolakoğlu’ndan, ‘Zeytin ve zeytin ağacı yaprağı koronavirüsten korur mu?’ sorusuna cevap

Son günlerde bazı uzmanların yaptığı açıklamanın ardından özellikle Hatay bölgesinde elde edilen zeytin, zeytin yağı ve zeytin ağacı yaprağının koronavirüse karşı etkili olduğu söyleniyor...

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı etkili olduğu iddia edilen doğal ilacı açıklayan Hataylı Fitoterapist Dr. Ünal Çolakoğlu, zeytin ve zeytinyağı gibi yaprağının da çok yararlı olduğunu öne sürerek, zeytin yaprağında bulunan oleuropein maddesinin virüsün vücuda zarar vermesine engel olduğunu söyledi.

ZEYTİN VE ZEYTİN AĞACI YAPRAĞI KORONAVİRÜSTEN KORUR MU?

Aynı etkisinin daha evvel HIV virüsünde de gösterdiğinin kanıtlandığına dikkati çeken Çolakoğlu, sabah, akşam birer bardak zeytin yaprağı çayı içmenin yeterli olacağını söyleyerek, binlerce sene sağlık ve de kozmetik sektöründe kullanılan zeytin yaprağına talebin, Kovid-19’a karşı kullanılmasından dolayı arttığını bildirdi.

Zeytin ve zeytinyağı gibi yaprağının da çok yararlı olduğunu savunan Çolakoğlu, zeytin yaprağı çayının vücuda geçen virüslerin çoğalmasını engellediğini ve corona virüslere karşı etkili olduğunu yineleyerek, zeytin yaprağında yer alan oleuropeinin virüslerin protein eriten proteaz enzimini ve kendini çoğaltmaya sağlayan viral transkriptaz enzimini engellediğini ettiğini kaydederek, virüsün hastalık yapmasını önlediğini iddia etti.

Hatay bölgesinde de çok fazla yetiştirilen zeytin ağacı yapraklarının salgın sürecinde etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini kaydeden Çolakoğlu, ciddi yararlarının tespit edildiğini vurgulayarak, zeytin ağacının bin sene ya da daha çok yaşayan bir ağaç olduğunu söyledi.

Bu yapısı, virüs ve bakterilere karşı kendisini muhafaza edebilmesinden kaynaklandığı bilgisini paylaşan Çolakoğlu, zeytin yer alan bulunan oleuropein maddesinin virüsün vücuda zarar vermesini engellediği ifade ederek, aynı etkisinin daha evvel HIV virüsünde de gösterdiğini anımsattı.

colakoglundan-zeytin-ve-zeytin-agaci-yapragi-koronavirusten-korur-mu-sorusuna-cevap-p.jpeg

ZEYTİNYAĞAĞI YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Zeytin ağacı yaprağının hazırlanışı kolay ve masrafsız olan çayı içmeyi herkese öneren Çolakoğlu, zeytin yapraklarının kırılmasının ardından suyla birlikte 3- 4 dakika kaynatılıp içilebileceğini ve bunun soğumasının ardından dolaba konularak istenildiği zaman tüketilebileceğini bildirdi.

Nane, narenciye, kekik, meyan kökü ve karanfilin virüse karşı bir kalkan olduğunu ifade eden Çolakoğlu, sabah, akşam birer bardak zeytin yaprağı çayı içilmesini, dışarı çıkarken ağza karanfil atılmasını, eve dönüldüğünde ise kekik suyuyla ağzı gargara yapılmasını önererek, yemeklerde narenciye ve nanenin eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların tüm bu bilgilerin yanında her zaman mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet etmesi gerektiğini de vurguladı.

TALEP PATLADI

Zeytin yaprağına rağbetin arttığını ifade eden Antakya’nın Tarihî Uzun Çarşısı’nda aktarcılık yapan Semir Eraslan, bölgede halkın zeytin yaprağına kolay bir şekilde ulaştığını ve bundan dolayı tüm siparişlerin kent dışından geldiğini belirterek, uzmanların yaptığı açıklamanın ardından satışların ciddi oranda arttığını bildirdi.

ZEYTİN AĞACI YAPRAĞININ FİYATI NE KADAR?

Zeytin ağacı yaprağının 100 gramı 10 Türk lirasına satılıyor.


Esenyurt'tan Covid tedavisi gören vatandaşlara gıda yardımıEsenyurt'tan Covid tedavisi gören vatandaşlara gıda yardımıKarbonatlı suyla gargara yapmak koronavirüsten korur mu? Canan Karatay’a Almanya’dan destekKarbonatlı suyla gargara yapmak koronavirüsten korur mu? Canan Karatay’a Almanya’dan destek

D vitamini eksik çocuk kolay korona kapıyor!D vitamini eksik çocuk kolay korona kapıyor!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN