Corona virüs haritası | Covid-19 yayılma haritası canlı | Koronavirüs güncel durum

Corona virüs haritası | Covid-19 yayılma haritası canlı | Koronavirüs güncel durum

Son yüzyılın en büyük felaketi kabul edilen ölümcül corona virüs salgın hastalığının yayılma haritası, dünyadaki krizin vahametini ortaya koyuyor. 200 binden fazla insanın ölmesine neden olan covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla birçok ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Vatandaşlar, koronavirüs dünya haritası üzerinden ölümcül salgının nerelerde görüldüğünü merak ediyor. İşte corona virüsü canlı haritası ve koronavirüs son dakika verileri...

'Corona virüs son durum haritası'nı haberimizde bulabilirsiniz... Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan covid-19, 21. yüzyılda en çok ölüme neden olan salgın hastalık olarak tarihe geçti. Tedbir amacıyla evlerinden çıkmayan milyonlarca insan, 'corona virüsü haritası canlı', 'corona virüs dünya haritası', 'koronavirüs son durum' takibi yapmak için internette araştırma yapıyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

CORONA VİRÜS HARİTASI CANLI

JHU COVID-19 LIVE MAP

Güncel olarak corona virüs salgınını takip edebileceğiniz servislere yakından bakıyoruz... "Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU) Map" ilk dikkat çeken kaynaklardan biri...

Corona virüs salgınını takip etmek için en çok tercih edilen haritalardan biri olarak karşımıza çıkan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan harita, neredeyse gerçek zamanlı olarak tüm dünyadaki resmi vakaları takip etmenize olanak sağlıyor.

CORONA VİRÜS 1. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Söz konusu haritada toplam vaka sayısı, hangi ülkede kaç hasta olduğu, koronavirüsten ölenlerin sayısı ve virüsten tamamen kurtulanların sayısı gibi bilgiler de mevcut durumda. En çok kullanılan "Johns Hopkins University Corona Virus Live Map"e buradan ulaşabilirsiniz.

MICROSOFT BING CORONA VİRÜS HARİTASI

Koronavirüs salgınını takip edebileceğiniz bir diğer servis ise Microsoft'un "Covid-19 İzleyici" haritası. Bing ekibi tarafından hazırlanan haritada yer alan bilgiler, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ve European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) gibi kaynaklardan elde ediliyor.

CORONA VİRÜS 2. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Johns Hopkins Üniversitesi'nin haritasına oranla daha hızlı çalışan, mobil cihazlar için daha iyi bir deneyim sunan ve tamamen Türkçe olan "Covid-19 İzleyici" haritasına dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz.

WORLDOMETERS COVID-19

Grafikler ve detaylı listeler sunan "Worldometers Covid-19" servisi, temiz ve detaylı bir arayüze sahip.

CORONA VİRÜS 3. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Toplam vaka sayısı, günlük yeni vaka sayısı, toplam ölüm, günlük ölüm, toplam iyileşme, aktif vaka sayısı ve ölüm riski olan vaka sayısı gibi detaylar paylaşan "Worldometers Covid-19" servisine buradan ulaşabilirsiniz.

CORONA VIRUS LIVE MAP REAL TIME COUNTER

Listedeki diğer servislerden oldukça farklı olan "Coronavirus Pandemic: Real Time Counter, World Map, News" temelde Youtube üzerinden paylaşılan bir canlı yayın.

CORONA VİRÜS 4. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Bir harita sistemine sahip olmasa da hangi ülkede kaç vaka olduğunu detaylı bir şekilde paylaşan canlı yayın, Corona virüsünden ölenlerin ve kurtulanların sayısını da paylaşıyor. Buraya tıklayarak Youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

CORONA VIRUS TRACKER MAP

Hem grafikler hem de gerçek zamanlı bir harita sunan "CoronaTracker" servisi, listemizin en başarılı alternatiflerinden biri.

CORONA VİRÜS 5. HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Temiz bir arayüze sahip olan "CoronaTracker", oldukça kolay bir şekilde koronavirüs salgınını takip etmenize olanak sağlıyor. Dilerseniz "CoronaTracker" servisine buradan ulaşabilirsiniz.

HEALTHLYNKED COVID-19 TRACKER

Listemizdeki diğer servislerin aksine bir mobil uygulama olan "HealthLynked Covid-19 Tracker", hem Android hem de iOS platformunda ücretsiz olarak mevcut durumda. Fakat uygulamanın Android sürümü henüz ülkemiz için aktif olarak kullanılamıyor.

CORONA VİRÜS 6. HARİTA İÇİN TIKLAYIN (SADECE iOS CİHAZLARDAN GÖRÜNTÜLENEBİLİR

Covid-19 salgınını akıllı telefonundan takip etmek isteyenler için en iyi alternatif konumunda olan "HealthLynked Covid-19 Tracker" uygulamasına iOS için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

'HAYAT EVE SIĞAR' UYGULAMASI İLE MAHALLENİZDEKİ CORONA VİRÜS YOĞUNLUĞUNU ÖĞRENİN

Sağlık Bakanlığı'nın mobil uygulaması 'Hayat Eve Sığar', enfekte olan bir hastanın yakınına yaklaştığınızda veya koronavirüs salgınında riskli olarak tanımlanan bir bölgeye girdiğinizde sizi uyarıyor. 'Türkiye'de il-ilçe-mahalle-sokak bazında corona virüs risk haritası'nın da yer aldığı 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını iPhone ve Android cihazlarına indirmek için BURAYA tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için BURAYA tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için BURAYA tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN