Hayat Evet Sığar uygulaması iPhone ve Android nasıl indirilir? Corona virüs il ilçe mahalle sokak bazında yoğunluk haritası

Hayat Evet Sığar uygulaması iPhone ve Android nasıl indirilir? Corona virüs il ilçe mahalle sokak bazında yoğunluk haritası

Hayat Evet Sığar uygulaması iPhone ve Android nasıl indirilir? Corona virüs risk haritası uygulaması nasıl indirilir? Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır? Corona virüsü vaka yoğunluğunu il ilçe mahalle sokak bazında harita üzerinde öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz. Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' adlı uygulamasıyla mahallelerinde ve hatta sokaklarında dahi koronavirüs vaka yoğunluğunu öğrenilebiliyor. İşte corona virüs risk haritasını gösteren Hayat Eve Sığar app iPhone ve Android indirme linki...

'Corona virüsü yoğunluk haritası uygulaması Hayat Eve Sığar Android ve iPhone nasıl indirilir?' sorusunun yanıtını ve 'ilçelere göre koronavirüs risk haritası Hayat Eve Sığar uygulaması indirme sayfası'na haberimizde yer verdik. Sağlık Bakanlığı, covid-19 teşhisi konan hastaların takibi için geliştirdiği mobil uygulamayı tüm vatandaşların hizmetine sundu. Uygulama, enfekte olan insanların yakınına yaklaştığınız zaman sizi uyarmasıyla dikkat çekiyor. 'Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?' sorusunun yanıtını sayfamızda bulabilirsiniz. Ücretsiz olarak indirilebilen 'Türkiye koronavirüs risk haritası'nın da yer aldığı uygulama, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, 'Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir?', 'Corona virüs yoğunluk haritası uygulaması iPhone ve Android indirme linki' ve 'Hayat Eve Sığar uygulaması'na dair tüm detayları KARAR.com okurları için hazırladık...

'HAYAT EVE SIĞAR' CORONA VİRÜS RİSK HARİTASI UYGULAMASI YAYINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün takip edilebileceği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasının devreye gireceğini duyurmuştu. Doğrudan Sağlık Bakanlığı koordinasyonu ile geliştirilen uygulama, bugün App Store ve Google Play Store'daki yerini aldı.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI ÜCRETSİZ Mİ?

Hayat Eve Sığar uygulaması ücretsiz olarak Android ve iOS cihazlarında indirilebilir durumda. Uygulamada, 'Sağlık Durumu', 'Yoğunluk' ve 'Ailem' adıyla üç ana kategori bulunuyor. Uygulamanın en büyük avantajı riskli bölgeleri gösteriyor olması. Eğer bulunduğunuz konum, kovid-19 konusunda birçok vakaya ev sahipliği yapıyorsa bu konuda bildirim alıyorsunuz. Benzer şekilde riskin düşük olduğu bölgeleri de görebiliyorsunuz.

'Sağlık Durumu'nda en yakın sağlık kuruluşları ile ALO 184 hattı bilgisi yer alıyor. Ayrıca size yöneltilen soruları cevaplayarak online corona virüs testi yapmanız da mümkün.

CORONA VİRÜS TESTİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulamayı kurduktan sonra telefon numaranızı girerek doğruma yapmanız gerekiyor. Risk haritasını açmak istediğinizde ise TC Kimlik Numarası ve doğum tarihi gibi ek bilgileri girmeniz ve konum servisi için izin vermeniz talep ediliyor. Bu servisi açmadan uygulama bulunduğunuz yeri göremez ve sizin risk bölgesinde olup olmadığını size söyleyemez. Dolayısıyla cihazınızın konum servisini açmanız ve uygulamaya konum bilgisine ulaşma iznini vermeniz gerekmektedir.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uygulama size "Bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorusunu yöneltiyor. Bu uygulamayı he açtığınızda bu soruyla karşılaşacaksınız ve uygulamanın pratikte işe yaraması için gerçekten sağlık durumunuz ne ise onu işaretlemelisiniz.

CORONA VİRÜS RİSKİ OLAN BÖLGEYE GİRİNCE UYARI GELECEK

Yoğunluk haritası, bulunduğunuz bölgenin kovid-19 riskli bölge olup olmadığını size gösteriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen vakalar ve belirlenen riskli bölgeleri hızlıca görebilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz konumun risk seviyesini öğrenebilirsiniz. Yoğunluk haritasında 'Evde İzolasyon', 'Riskli' ve 'Enfekte' olarak haritada durumunuzu görebiliyorsunuz.

'Ailem' bölümünde ise aile fertlerinizi ekleyebilir, onların da onayıyla son durumlarını takip edebilirsiniz. Uygulamada ayrıca; hastane, eczane, metro, otobüs ve marketlerin konumları da gösteriliyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasının bir diğer özelliği ise en güncel verileri sizlerle paylaşması. Uygulamayı her açtığınızda haritayı incelerken, diğer yandan iyileşenlerin sayısını, vefat edenlerin toplam sayısını en güncel haliyle görebiliyorsunuz.

CORONA VİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI HAYAT EVE SIĞAR APP İNDİR

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs takibi için geliştirdiği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını, Android kullanıcıları BURAYA tıklayarak, iPhone ve iPad kullanıcıları ise BURAYA tıklayarak yükleyebilir.

Hayat Eve Sığar uygulaması ile il-ilçe-mahalle-sokak bazında koronavirüs vaka yoğunluğunu görmek mümkün. Aşağıda İstanbul'un bazı ilçe merkezlerindeki corona virüs yoğunluk haritalarına göz atabilirsiniz.

ATAŞEHİR

BEYKOZ

BEYOĞLU

FATİH

KADIKÖY

KAĞITHANE

KARTAL

MALTEPE

TÜRKİYE'DE İLLERE GÖRE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜM SAYILARI

81 ilin tamamında corona virüs salgın hastalığı görülürken en çok vaka sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli'de görüldü. İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 960, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 kişide covid-19 tespit edildi.

Ayrıca 10 ilde vaka sayıları 10'un altındayken 18 ilde ise 100'ün üzerinde vaka bulunuyor. En az vaka görülen iller ise Hakkari, Burdur, Ardahan, Kütahya, Aksaray, Tunceli, Kırşehir, Bartın, Batman ve Şırnak oldu.

Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti.

81 İLDE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜM LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ CANLI HARİTALAR

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için BURAYA tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN