Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? Corona virüse yaklaştığınızda sizi uyaracak!

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? Corona virüse yaklaştığınızda sizi uyaracak!

Sağlık Bakanlığı, corona virüs (koronavirüs) teşhisi konan hastaların takibi için geliştirdiği mobil uygulamayı tüm vatandaşların kullanımına sundu. Uygulama sayesinde, enfekte olan insanların yakınına yaklaştığınız zaman uyarı alacaksınız. Ücretsiz olarak indirilebilen 'Hayat Eve Sığar' uygulaması, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? Corona virüs risk haritası uygulaması indir linki ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Son yüzyılın en büyük felaketi olarak kabul edilen corona virüs (koronavirüs) salgınıyla mücadele tüm hızıyla sürüyor... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta açıkladığı, koronavirüs teşhisi konan hastaların cep telefonu aracılığıyla takip edileceğini duyurduğu mobil uygulama nihayet kullanıma sunuldu. iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefon/tablet kullanan herkesin ücretsiz olarak indirebileceği 'Hayat Eve Sığar' uygulaması ile, enfekte olan bir hastanın yakınına yaklaştığınız veya koronavirüs salgınında riskli olarak tanımlanan bir bölgeye girdiğinizde bilgilendirileceksiniz. Peki, "Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir?", "Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?", "Corona virüs risk haritası uygulaması indir" linki diğer detayları KARAR.com okurları için derledik...

'HAYAT EVE SIĞAR' CORONA VİRÜS RİSK HARİTASI UYGULAMASI YAYINDA

Geçen hafta açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün takip edilebileceği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasının devreye gireceğini duyurmuştu. Doğrudan Sağlık Bakanlığı koordinasyonu ile geliştirilen uygulama, bugün App Store ve Google Play Store'daki yerini aldı.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NELER SUNUYOR?

Hayat Eve Sığar uygulaması bugün itibarıyla Android ve iOS cihazlarında indirilebilir durumda. Uygulamada, 'Sağlık Durumu', 'Yoğunluk' ve 'Ailem' adıyla üç ana kategori bulunuyor. Uygulamanın en büyük avantajı riskli bölgeleri gösteriyor olması. Eğer bulunduğunuz konum, covid-19 konusunda birçok vakaya ev sahipliği yapıyorsa bu konuda bildirim alıyorsunuz. Benzer şekilde riskin düşük olduğu bölgeleri de görebiliyorsunuz.

'Sağlık Durumu'nda en yakın sağlık kuruluşları ile ALO 184 hattı bilgisi yer alıyor. Ayrıca size yöneltilen soruları cevaplayarak online corona virüsü testi yapmanız da mümkün.

CORONA VİRÜS TESTİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Uygulamayı kurduktan sonra telefon numaranızı girerek doğruma yapmanız gerekiyor. Risk haritasını açmak istediğinizde ise TC Kimlik Numarası ve doğum tarihi gibi ek bilgileri girmeniz ve konum servisi için izin vermeniz talep ediliyor. Bu servisi açmadan uygulama bulunduğunuz yeri göremez ve sizin risk bölgesinde olup olmadığını size söyleyemez. Dolayısıyla cihazınızın konum servisini açmanız ve uygulamaya konum bilgisine ulaşma iznini vermeniz gerekmektedir.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uygulama size "Bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" sorusunu yöneltiyor. Bbu uygulamayı he açtığınızda bu soruyla karşılaşacaksınız ve uygulamanın pratikte işe yaraması için gerçekten sağlık durumunuz ne ise onu işaretlemelisiniz.

CORONA VİRÜS RİSKİ OLAN BÖLGEYE GİRİNCE UYARI GELECEK

Yoğunluk haritası, bulunduğunuz bölgenin kovid-19 riskli bölge olup olmadığını size gösteriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen vakalar ve belirlenen riskli bölgeleri hızlıca görebilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz konumun risk seviyesini öğrenebilirsiniz. Yoğunluk haritasında 'Evde İzolasyon', 'Riskli' ve 'Enfekte' olarak haritada durumunuzu görebiliyorsunuz.

'Ailem' bölümünde ise aile fertlerinizi ekleyebilir, onların da onayıyla son durumlarını takip edebilirsiniz. Uygulamada ayrıca; hastane, eczane, metro, otobüs ve marketlerin konumları da gösteriliyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasının bir diğer özelliği ise en güncel verileri sizlerle paylaşması. Uygulamayı her açtığınızda haritayı incelerken, diğer yandan iyileşenlerin sayısını, vefat edenlerin toplam sayısını en güncel haliyle görebiliyorsunuz.

CORONA VİRÜS RİSK HARİTASI HAYAT EVE SIĞAR APP İNDİR

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs takibi için geliştirdiği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını, Android kullanıcıları buraya tıklayarak, iPhone ve iPad kullanıcıları ise buraya tıklayarak yükleyebilir.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 18 Nisan 2020 saat 14.30 itibariyle dünya genelinde 154 bin 900 kişi, Türkiye'de ise 1769 vatandaşımız hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN