ABD'de 8 milyon aşıldı, AB'de panik

ABD'de 8 milyon aşıldı, AB'de panik

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 109 bin 252 kişiye yükseldi, vaka sayısı da 40 milyona dayandı. ABD'de vaka sayısı 8 milyonu aşarken, Brüksel'de toplanan AB Liderler Zirvesi'nde büyük panik yaşandı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bina dayanırken, dünya genelinde bilanço daha da ağırlaştı. Dünya genelinde Kovid-19 vakaları 40 milyona yaklaştı.

EN ÇOK VAKA ABD'DE 

'Worldometer' internet sitesine göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle 1 milyon 109 bin 252 kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı dünya genelinde 39 milyon 593 bin 953'e çıkarken, virüs saptanan 29 milyon 661 bin 167 kişi sağlığına kavuştu. Ayrıca tedavisi devam eden 8 milyon 823 bin 534 vaka bulunuyor.

En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 8 milyon 288 bin 278 kişide Kovid-19 tespit edildi, koronavirüs salgını nedeniyle 223 bin 644 kişi hayatını kaybetti. 

ABD'de vaka artışları 41 eyalette yükselmeye devam ederken, ülkedeki vaka sayılarında 3'üncü defa zirvenin görülebileceği belirtildi.

01-003.jpg

ALMANYA'DA REKOR RAKAM

Almanya'da dün açıklanan verilere göre, son 24 saatte 7 bin 334 kişide virüs tespit edildi. Bu rakam, virüsün ülkede ortaya çıktığı günden itibaren 'rekor bir rakam' olarak kayıtlara geçti. Alman hükümeti, tüm Hollanda ve Fransa'yı 'riskli bölge' ilan etti. 

AB LİDERLER ZİRVESİ'NDE PANİK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ardından Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de ekibinde bir kişide virüs tespit edilmesinin ardından Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nden ayrıldığını duyurdu. 

02-003.jpg

AVUSTURYALI BAKAN POZİTİF

Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg de koronavirüse yakalandı. Pazartesi günü AB üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla zirveye katılan Schallenberg'in virüsü burada kapmış olabileceği belirtildi.

AZERBAYCAN'DA YENİ TEDBİRLER

Azerbaycan'da, vaka sayılarındaki artış nedeniyle yeni tedbirler alındı. Karara göre, ülkedeki tüm eğitim ve öğretim kurumları 2 Kasım'a kadar tatil ilan edilirken, Bakü metrosunun 2 Kasım'a kadar çalışmayacağı, devlet kurumları personelinin sadece yüzde 30'unun işe gideceği, diğer kısmının ise uzaktan çalışacağı açıklandı.

RUSYA'DA 24 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Rusya'da koronavirüs (Kovid-19) vakası sayısı 1 milyon 384 bin 235'e, ölenlerin sayısı 24 bin 2'ye çıktı.

Bosna Hersek'teki Demokratik Eylem Partisinin (SDA) Genel Başkanı ve Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı Bakir İzetbegoviç'in Kovid-19 testi pozitif çıktı.

KKTC'DE 5'İNCİ ÖLÜM

KKTC'de koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle beşinci can kaybı yaşandı. KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde Kovid-19 tedavisi gören 79 yaşındaki bir KKTC vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.  

KKTC'de daha önce hayatını kaybedenlerin ikisi KKTC, ikisi de Alman vatandaşıydı.

HİNDİSTAN'DA ÇOK AĞIR BİLANÇO

Hindistan'da koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 837 kişi hayatını kaybetti. 837 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 112 bin 998'e yükseldi.

Hindistan'da son 24 saatte 62 bin 212 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, toplam vaka sayısı 7 milyon 432 bin 681'e çıktı.

Afrika kıtasında da koronavirüs (Kovid-19) tespit edilenlerin sayısı 1 milyon 630 bini geçti.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN